Misstänkt för yxdramat häktad av tingsrätten

Den man i 25-årsåldern som misstänks för yxdramat på en skola i Varberg häktades på fredagen av Varbergs tingsrätt.

Mannen som misstänks för skolattacken i Varberg har nu begärts häktad. Arkivbild.

Mannen som misstänks för skolattacken i Varberg har nu begärts häktad. Arkivbild.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Brott & Straff2021-01-29 14:50

Det var under torsdagen som mannen, klädd i arbetskläder och en hjälm med visir dök upp på skolområdet. Enligt polisen var gärningsmannen beväpnad med både knivar och yxor. Dessutom upptäcktes senare så kallade molotovcockails som han misstänks ha haft med sig.

En 17-årig elev skadades lindrigt på ena handen i samband med händelsen.

Enligt häktningsbeslutet misstänks mannen för grov misshandel, grovt olaga hot, förberedelse till mord och förberedelse till grov mordbrand. Han förnekar brott.

Förhör under dagen

Efter dramat hann den misstänkte gärningsmannen lämna skolområdet innan polisen kom fram, men han kunde gripas omkring en halvtimme efter larmet.

I samband med insatsen på skolan hittade polisen en yxa, en kniv och hjälm med visir på skolgården. Man hittade också kläder som stämmer in på vittnesuppgifterna om mannen.

Dömd för mordbrand

Den misstänkte mannen är enligt polisen sedan tidigare dömd för en mordbrand i Varberg 2018.

Efter dramat på skolan gjordes också en möjlig koppling till en brand i ett soprum i centrala Varberg tidigare under torsdagen. I häktningsframställan finns dock bara händelserna på skolan med.

Tidningen Expo rapporterade på torsdagen att den misstänkte gärningsmannen tidigare delat material om bland annat skolattacken i Trollhättan 2015 på sociala medier.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!