Bilförare bakom dödsolycka lär begäras häktad

Den man som är misstänkt för att ha kört ihjäl två cyklister på Öland kommer med största säkerhet att begäras häktad under helgen. –Allt talar för det. Men om det blir i morgon eller först på söndag får vi se, säger kammaråklagare Kjell Janneson till TT.

Bilföraren som är misstänkt för att ha kört ihjäl två personer kommer sannolikt begäras häktad i helgen, enligt åklagaren.

Bilföraren som är misstänkt för att ha kört ihjäl två personer kommer sannolikt begäras häktad i helgen, enligt åklagaren.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Brott & Straff2020-07-24 16:30

Enligt Janneson har man tack vare vittnen och den tekniska utredningen en bra bild av hur händelseförloppet har gått till.

– Ja, precis. Och det finns vittnen som säger att föraren har kört betydligt fortare än de 30 kilometer som det står skyltat på vägen, säger han.

Mannen, som är i 55-årsåldern och från Kalmar län, anhölls i torsdags misstänkt för grovt vållande till annans död i två fall, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

Tidigare var mannen även misstänkt för grovt drograttfylleri, men han anhålls inte för det, även om misstanken kvarstår. Kjell Janneson vill inte kommentera hur mannen ställer sig till anklagelserna.

Platsen där olyckan inträffade i onsdags är en mindre väg i Färjestaden i Mörbylånga kommun. En mamma i 45-årsåldern och hennes son dog medan pappan i 50-årsåldern och ytterligare ett barn skadades men överlevde.

Enligt polisen var familjen på besök på ön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!