"Vi vill kunna kramas och tacka varandra"

På tisdagen kom beslutet att Hultsfreds Företagargala flyttas fram till efter sommaren. "Vi vill att folk ska kunna kramas och tacka varandra".

Anders Kindström och Ulrika Stolt, som båda är involverade i planeringen av Företagargalan, som nu skjuts fram till efter sommarn.

Anders Kindström och Ulrika Stolt, som båda är involverade i planeringen av Företagargalan, som nu skjuts fram till efter sommarn.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2020-03-17 10:25

Det säger kommunens näringslivssamordnare Ulrika Stolt, när hon meddelar att årets företagargala inte kommer hållas den 3 april som planerat.

– Den flyttas fram till efter sommaren, eller tills det finns möjlighet att genomföra galan säkert och vi kan ha den fest som vi vill ha, säger hon. Vi vill arrangera den en tid när vi kan kramas och tacka varandra, annars skulle så mycket av själen i galan försvinna.

Hur har ni tänkt kring beslutet?

– Det här är ett led i kommunens arbete med att motverka coronasmittan. Omsorgen om våra företagares, kommuninvånares och anställdas hälsa och säkerhet gör det därför angeläget att agera i den uppkomna situationen, säger Ulrika Stolt. Det här löser vi på bästa sätt.

Ni har förstås hunnit utse pristagarna bland de nominerade?

– Ja, så det blir ju tyvärr en lång väntan för de nominerade att få besked om vem som vinner. Vad beträffar kategorin Årets UF-företag för vi en dialog med gymnasiet om hur vi ska lösa det. Elever i årskurs tre tar ju studenten och kanske flyttar iväg för försatta studier på annan ort. Så eventuellt kan det bli en annan ceremoni för just det priset. Men det finns så här långt inget fattat beslut.

Kommunen meddelar också att de som köpt biljetter kommer att kontaktas av försäljaren av biljetterna och ordna med återbetalning eftersom man inte har något nytt datum och det är en helt annorlunda situation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!