Valborgsfiranden ställs in i år

Årets Valborgsmässofirande ställs in på många håll eftersom det inte får bli folksamlingar.

Det blir inga majbrasor i år. Arrangörerna ställer in på löpande band eftersom det inte får bli några större folksamlingar i dessa Coronatider.

Det blir inga majbrasor i år. Arrangörerna ställer in på löpande band eftersom det inte får bli några större folksamlingar i dessa Coronatider.

Foto: Magnus Andersson

Hultsfreds kommun2020-04-13 21:00

Förra året tog Hultsfreds Scoutkår över firandet vid sjön Hulingen i Hultsfred. Ett evenemang med långa anor. Men i år blir det inget.

– Nej vi måste ställa in i år, säger kårchefen Christian Nytorpet. Styrelsen har tagit beslut om att ställa in. Vi får koncentrera oss på att hålla den vanliga verksamheten i gång.

Lions Club i Virserum ställer också in sitt traditionella Valborgsfirande på Strömsholmen av samma anledning.

– Det brukar ju komma betydligt mer än 50 personer, säger Yvonne Hansen, sekreterare i Lions, och när situationen är som den är, är det ingen som har lust att stå och sälja lotter eller köra chokladhjulet.

Även i Vena ställs Valborgsfirandet in. NSF-Scouterna i Vena och Hembygdsföreningen har sedan länge gjort gemensam sak med firandet. De senaste åren har man hållit till i Hembygdsparken och innan dess var man vid scouternas stuga i många år.

Men den här gången blir det inget, berättar Mattias Henriksson i scouterna.

Inställt är också det traditionella firandet vid Ängahultsbadet mellan Silverdalen och Lönneberga. Arrangerande Föräldraföreningen vid Silverdalens skola meddelar att det inte blir något den här gången.

Inte heller i Mörlunda blir det något Valborgsfirande. Ordförande Christer Adolfsson bekräftar att det inte blir något av på Blåbärskullen i år med tanke på omständigheterna.

I Målilla har Hembygdsföreningen ställt in all verksamhet under en tid framöver. Inklusive Valborgsfirandet.

– Vi skulle också ha haft en motorvårdskurs, som vi också ställt in, säger Roland Johnsson, ordförande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!