Tongivande jultradition i Hultsfred

"Det blir ingen jul om inte Wild Rover och Sator Trio spelar på julbordet. Vi har blivit som Kalle Anka på TV" säger Peter Nilsson i bandet.

Wild Rover tillsammans med Sator Trio har kommit att bli en lokal jultradition. Ungefär på samam sätt som Kalle Anka blivit det i tv.

Wild Rover tillsammans med Sator Trio har kommit att bli en lokal jultradition. Ungefär på samam sätt som Kalle Anka blivit det i tv.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-12-17 10:10

För femte året på raken spelar de tillsammans med Sator Trio på musikhotellets julbord. En tradition så god som någon.

–  Det kommer hit ett gäng från Nässjö för att lyssna, säger Peter Nilsson. Och från flera andra håll också. Julfesten har kommit att bli en återvändarfest för många.

Wild Rover är Hultsfredsbandet där ingen av medlemmarna bor kvar i Hultsfred. Det gör däremot Kent Norberg i Sator Trio. Han berättar hur den här oheliga alliansen mellan Punk-powerrockarna Sator och Irländskklingande Wild Rover blev till.

– Vi i Sator var ju här mer eller mindre som husband på festivalerna, säger han. Och där träffade vi dem.

Och de blev kompisar där i festivalvimlet och där föddes idén att göra något tillsammans. Något som egentligen borde vara ogörligt.

– Vi kör med Sator Trio, säger Kent Norberg, det är vår mer akustiska sättning. Annars hade det varit svårare att få ihop det. Men nu blir det en bra Crossover.

Wild Rover består av Peter Nilsson, Tony Frost, Bo Alexandersson, Dick Svensson och Niklas Grunden. I Sator Trio ingår förutom Kent Norberg också Chips Kiesbye och Heikki Kiviaho. Spelningen på lördagskvällen gästades dessutom av Kenneth Rosén och Patric Engkvist, som en gång i tiden var medlemmar i Wild Rover.

– Så den här spelningen blir en trestegsraket, säger Peter Nilsson, vi kommer att köra i tre set. Med både eget material och en del covers.

Peter Nilsson berättar om samarbetet mellan Wild rover och Sator Trio.
Peter Nilsson berättar om samarbetet mellan Wild rover och Sator Trio.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!