Tom pizzeria blir nya lägenheter

Den gamla pizzerian på Aspedalsgatan i Hultsfred byggs om till lägenheter. Jobbet är i full gång och det väntas vara klart i september.

Pizzerian på Aspedalsgatan i Hultsfred håller som bäst på att förvandlas till lägenheter. Fram på höstkanten ska de vara klara, är målsättningen.

Pizzerian på Aspedalsgatan i Hultsfred håller som bäst på att förvandlas till lägenheter. Fram på höstkanten ska de vara klara, är målsättningen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2020-04-19 10:00

Den här pizzerian har stått tom i lite drygt ett år. Men nu ska här bli lägenheter i stället. 

– Det kommer att bli två lägenheter, säger Ville Gustafsson, vd i Gustafssons Bostäder, Norrköpingsföretaget som äger det aktuella huset. Alternativet hade varit att hyra ut det till pizzeria igen, men eftersom det var lite strul förut så får det bli lägenheter i stället. 

Ville Gustafsson berättar att det kommer att bli två lite annorlunda lägenheter som ska byggas. 

– De kommer att bli i två våningar, säger han, med sovrum och bad på källarplan och kök och vardagsrum på första våningen. Det blir ganska stora lägenheter med fyra rum och kök.

Pizzerians gamla uteservering, trädäcket, är bortplockat sedan en tid. Men Ville Gustafsson berättar att det kommer att byggas ett nytt, så att de båda lägenheterna också får en uteplats.

Självklart kommer också de gamla skyltfönstren att bytas ut och i stället blir det mer lägenhetsanpassade fönster ut mot Aspedalsgatan.

Riktigt när det här projektet ska vara klart är inte spikat ännu, men Ville Gustafsson hoppas och tror att det blir någon gång i augusti - september.

– Säg september för säkerhets skull, säger Ville Gustafsson. I dessa tider kan man inte säga något säkert. Men vi vill ha det klart så fort som möjligt naturligtvis.

Det är ett lokalt byggföretag som gör jobbet, som är i full gång sedan några veckor tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!