"Slaktmånad" samlar hängivna black metal-fans

Det är dags för "Slaktmånad" på hotell Hulingen i helgen. Nio band kommer leverera blackmetal till en hängiven publik.

"Om man tänker just att det inte är i en stad utan det är med all skog och miljö runtomkring så blir det rätt stämning, det blir mer en undergroundkänsla." säger Walter Hultman om att arrangera festivalen i Hultsfred. 
Bild från en tidigare festival.

"Om man tänker just att det inte är i en stad utan det är med all skog och miljö runtomkring så blir det rätt stämning, det blir mer en undergroundkänsla." säger Walter Hultman om att arrangera festivalen i Hultsfred. Bild från en tidigare festival.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-02 21:30

För sjätte gången arrangeras festivalen Mörkaste Småland och för andra året är det Slaktmånad, ett lite mindre format av festivalen som anordnas. Som namnet avslöjar kommer det spelas mörk musik.

– Det är samma koncept som tidigare. Röda tråden är blackmetal, berättar Walter Hultman, arrangör. 

I år kommer hela tvådagsfestivalen att hållas på Hotell Hulingen. Tidigare år har man förlagt en del av dagarna på Rockcity.

– Hela konceptet är nedskalat till Hulingens kapacitet. Största anledningen är att jag valt att driva vidare festivalen själv, tidigare har vi varit tre arrangörer. Det blev lite för stort att driva, det blev att antingen lägga ner förra året eller köra det i en skala som är lite mer lättarbetat, säger han.

Runt 300 besökare per dag räknar man med på eventet.

– Det är inte omöjligt att det blir slutsålt på förköpet. Det var 50 biljetter kvar för några dagar sen. Men det bör vara ganska så fullsmockat, säger han.

– Man ser att det är samma mönster som de tidigare åren vi arrangerat. Besökarna kommer främst utifrån, det är inrest folk som kommer från hela Sverige och utomlands.

Bland de nio bokade banden finns också internationella gäster, ett band kommer från Vitryssland. De två isländska banden Svartidauði och Sinmara, är välkända inom blackmetal-scenen.

– Man vill ju tro att man har någon form av fingerfärdighet i att plocka ut vilka band som är heta, det som kan anses vara äkta på något sätt, säger Walter Hultman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!