Söker ny kyrkoherde med hjälp av musiken

Aspelands pastorat har inlett rekryteringsprocessen, i jakten på ny kyrkoherde. Nu tänker man nytt och tar hjälp av musiken för att hitta en ny kollega.

Ulla Lisedahl, kyrkorådets ordförande, berättar att Aspelands pastorat valt att trycka på att musiken har stor förankring i kommunen i jakten på ny kyrkoerde.

Ulla Lisedahl, kyrkorådets ordförande, berättar att Aspelands pastorat valt att trycka på att musiken har stor förankring i kommunen i jakten på ny kyrkoerde.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2021-05-27 13:00

"Välkommen till pastoratet med musikaliskt sväng", står det i annonsen som kom ut på hemsidan i måndags och som i nästa vecka publiceras i Kyrkans Tidning, som är rikstäckande.

– Vi har gjort lite annorlunda och tittat mer på vad vi är bra på och vad den som kommer till oss kan förvänta sig, säger Ulla Lisedahl, kyrkorådets ordförande. Vi har försökt hålla den linjen, att musiken har stor förankring i kommunen.

– Pastoratets geografiska läge i musikkommunen avspeglas i en levande musikverksamhet med stor bredd, något som vi är mycket stolta över, tillägger Ulla Lisedahl.

Det är ett stort grupparbete som ligger bakom, där tio personal och förtroendevalda gemensamt arbetat fram hur Aspelands pastorat presenteras. Som en del av Hultsfreds kommun – musikkommunen belägen i vackraste Småland. Röda stugor med vita knutar, underbar natur och ett rikt musik-, kultur- och föreningsliv.

– Alla anställda har dessutom hjälpts åt att ta fram vad vi vill ha för kollega.

Vad tror du om förutsättningarna, att den här presentationen av pastoratet och kommunen ska hjälpa er att hitta en ny kyrkoherde?

– Jag kan inte mer än vara optimist. Annars vet vi av erfarenhet att storstäderna lockar mest, där det är lättast för båda att få jobb om man är ett par, men det är bara att hoppas att vi ska hitta någon.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti.

Så länge är Ola Sandberg tillförordnar kyrkoherde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!