S-politiker: Vi kommer härja hejdlöst

Hultsfreds arbetarkommun lovar "härja hejdlös" för att driva igenom reseavdrag från första kronan på den stundande distriktskongressen.

Tomas Söreling och Tommy Rälg, två av tolv lokala ombud på den stundande s-kongressen i Hultsfred, vill att resor till och från arbetet ska vara avdragsgilla från första kronan.

Tomas Söreling och Tommy Rälg, två av tolv lokala ombud på den stundande s-kongressen i Hultsfred, vill att resor till och från arbetet ska vara avdragsgilla från första kronan.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2020-02-11 09:00

Det är en av tre motioner ombuden från Hultsfreds kommun lämnat in för beredning inför distriktskongressen, som hålls på hemmaplan.

– Jättekul att vi nu får komma i fokus här i Hultsfred den 4 april då uppemot 150 ombud och deltagare från hela länet samlas i Valhall, säger Tomas Söreling, en av tolv lokala ombud.

Gemensamt har de författat tre motioner. Viktigast håller de den som handlar om att resor till och från arbetet ska vara avdragsgilla från första kronan.

– Det är en rättvisefråga, stad kontra landsbygd, säger Tommy Rälg, som är "pappa" till motionen.

Var det inte ert eget parti som drev igenom det här en gång i tiden?

– Jo, i en halvdunkel uppgörelse med någon annan. Men nu måste vi komma tillbaka, för bränslepriset kommer aldrig bli billigare och det är dåliga kommunikationer på landsbygden.

Det går ju stick i stäv med att regeringen vill försämra reseavdraget ytterligare, som en del i januariöverenskommelsen?

– Socialdemokraterna sitter i en minoritetsregering, oavsett vilket parti som styr vill vi i Hultsfred driva frågan om mer gynnsamma reseavdrag, säger Tomas Söreling.

– Det skulle motivera att bo och arbeta på landsbygden. Så vi kommer härja hejdlöst för att kongressen ska ställa sig bakom motionen och ger länets riksdagsmän uppdraget att driva frågan centralt.

De två andra motionerna rör en önskad utbyggnad av viltstängsel, och att skyddsjakt på vildsvin får tillämpas hela året, istället för som i dag 16 april till 15 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!