Nytt kommunalt beslut: Då ska isen vara klar

Nu finns ett beslut om att spola is på de kommunala isbanorna.

Vaktmästaren Mikael Fransson är igång och spolar is vid sporthallen i Mörlunda. "Senast måndag kväll ska det vara klart", säger han.

Vaktmästaren Mikael Fransson är igång och spolar is vid sporthallen i Mörlunda. "Senast måndag kväll ska det vara klart", säger han.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2021-01-26 20:00

Det berättar kultur- och fritidschef Tommy Svensson Pöder, som ser fram emot att kvicksilvret kryper nedåt i termometern.

– Vi har gett klartecken till att börja spola is så fort man har möjlighet på kommunens isbanor i Hultsfred, Mörlunda och Silverdalen.

Mikael Fransson, vaktmästare i Mörlunda, vilade inte på hanen, utan påbörjade isläggningen redan på tisdagskvällen.

– Om det blir kyla som utlovat, hoppas jag vara klar senast måndag kväll. Efter vad jag hört är det väldigt efterlängtat.

undefined
I förra veckan lättade regeringen på restriktionerna för barn och ungdomar födda 2005 och senare. "Det gör att vi vill bidra till friska saker och har tittat på hur vi kan öppna upp sakta men säkert, på ett klokt sätt", säger Tommy Svensson Pöder.

I förra veckan lättade regeringen på restriktionerna för barn och ungdomar födda 2005 och senare.

– Det gör att vi vill bidra till friska saker för den här åldersgruppen och har tittat på hur vi kan öppna upp sakta men säkert, på ett klokt sätt.

Redan i veckan har organiserad ungdomsträning startat på vissa ställen.

De platser som kan bli aktuella är sporthallarna i Mörlunda och Silverdalen, Lindblomshallen och Hagadal, gymnastiksal i Målilla och Vena, fotbollstältet samt simhall Hagadal.

– Omklädning hemma gäller och vi tillåter inte åskådare, utan vill att föräldrar lämnar sina barn. Sedan gäller det att alla visar ett egenansvar, annars blir det grus på isen och låst dörr igen, säger Tommy Svensson Pöder.

Även fritidsgårdarna i Hultsfred, Målilla och Virserum öppnar på måndag, för åldersgruppen.

– Vi har mött ungdomarna digitalt sedan vi stängde, men saknar det fysiska mötet, säger Johanna Nilsson, enhetschef på ungdomsenheten. Så vi ser fram emot att öppna lite smått igen, vi ser ett stort behovet bland ungdomarna att få träffas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!