Nytt besked: AF stänger kontoret i Hultsfred

Arbetsförmedlingen stänger kontoret i Hultsfred. De anställda erbjuds jobb på annan ort.

Lars Borgemo, chef för arbetssökandespåret, bekräftar att ingen anställd kommer vara placerad på Arbetsförmedlingens kontor i Hultsfred, utan det blir ett kontor de anställda reser till för bokade besök.

Lars Borgemo, chef för arbetssökandespåret, bekräftar att ingen anställd kommer vara placerad på Arbetsförmedlingens kontor i Hultsfred, utan det blir ett kontor de anställda reser till för bokade besök.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-11-19 20:00

Tidigare i år släpptes den glädjande nyheten att Arbetsförmedlingen valt att behålla sitt kontor i Hultsfred. Parallellt med det beskedet påbörjades processen med att säga upp anställda.

Nu visar det sig dock att ingen personal kommer vara placerad på kontoret.

– Det blir ett kontor de anställda reser till, bekräftar Lars Borgemo, chef för arbetssökandespåret. Kontoret kommer nyttjas för viss form av verksamhet, men det blir inget öppet kundtorg utan bara bokade möten. Hur många dagar i veckan personal kommer åka dit styrs av behovet.

Vad händer med personalen i Hultsfred?

– Samtliga erbjuds plats på annat kontor, det blir öppna kontor i Västervik, Oskarshamn och Kalmar.

Om de inte är intresserade?

– Då tvingas man sluta. Processen, från information till beslut, beräknas pågå till mitten av januari. Då vet vi mer.

Vad säger de anställda?

– Det är inte orimligt att somliga vill hitta annat jobb på närmare håll, medan andra kanske ser det som en spännande utmaning. Det finns alla känslor i detta.

Lars Borgemo anser inte att det här kommer försämra servicen.

– Tvärt om kan vi erbjuda bättre service. Vi har kundtjänst i dag som hanterar mycket frågor, så man kan sitta hemma och få den hjälp man behöver. Ibland är man i behov av fysiskt möte och då kommer kontoret vara viktigt.

Håller personalen med om det?

– Ärenden håller på att läggas över på kundtjänst. Jag tror inte man hunnit märka vad det innebär. Det handlar om vana, om några månader är jag säker på att man får ett bra svar.

Karta: Arbetsförmedlingen Hutsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!