Ny säsong inleds - Biblioteket får chans som musiklokal

Musikföreningen vågar se framåt och inleder höstsäsongen som planerat. Nya biblioteket får en chans som konsertlokal.

Gustav Lundgren är Sveriges främste tolkare av Django Reinhardt. När Aspelands Musikförening släpper sitt höstprogram, svarar han för en av åtta konserter, den 21 mars.

Gustav Lundgren är Sveriges främste tolkare av Django Reinhardt. När Aspelands Musikförening släpper sitt höstprogram, svarar han för en av åtta konserter, den 21 mars.

Foto: Pressbild

Hultsfreds kommun2020-09-06 12:00

– Det ska bli mycket roligt. Det känns som en bra mötesplats: lättillgänglig och spännande eftersom lokalen är obeprövad, säger Brita Freudenthal, ordförande i Aspelands Musikförening, och tillägger:

– Så vi ser fram emot att få se hur biblioteket fungerar som konsertlokal för oss, publiken och artisterna Kristine West och Erik Rydvall den 27 september. 

Vårprogrammet fick ett abrupt slut, när coronaviruset tvingade fram beslutet att ställa in sista konserten. Eller snarare skjuta fram för Ensemble Odd Size får en ny chans 11 april med konserten Something old and something stolen.

– Ett år får man vänta på den. Egentligen är omständigheterna desamma som då, men vi har liksom lärt oss att hantera det, säger Brita. Det känns på något sätt som vi har ansvar för artisterna, att de får komma ut och ge konserter igen. Jag märker det, vid mina kontakter med dem, att de är väldigt tacksamma för möjligheten och över att det finns arrangörer som vågar köra igång igen. 

Hur ska ni förhålla er till restriktionen max 50 personer i lokalen?

– Det har bara hänt några få gånger att vi kommit upp i en publik på 50 personer. Så för oss blir det som vanligt, jag tror inte att vi måste stänga någon ute.

undefined
Konserten med Carl Petersson var osäker. Nu vet man att han inte kan komma till Sverige på grund av att han sitter fast i Kanada. Konserten blir istället nästa år och en annan konsert bokas in den 18 oktober.

Säsongen inleds med "Blåskvintetten genom tre sekler" den 11 september med Royal Wind Quintet Stockholm. 

– Konserten med Carl Petersson måste dock flyttas till nästa år, på grund av att han inte tar sig till Sverige, säger Brita Carlsson. Det blir en annan konsert den 18 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!