Mordförsöket: Polisen vill ha tips

Tisdagen den 15:e oktober blev en man i 50-årsåldern överfallen och knivskuren av två män i Hultsfred. Drygt två veckor efter mordförsöket har polisen inte hittat gärningsmännen – och nu ber de om tips från allmänheten.

På Granitvägen i Hultsfred påträffades mannen knivhuggen den 15:e oktober.

På Granitvägen i Hultsfred påträffades mannen knivhuggen den 15:e oktober.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-11-01 11:46

Enligt den drabbade mannen blev han helt oprovocerat överfallen av två män vid Granitvägen vid 21.40-tiden. Han knivhöggs i överkroppen och skadades svårt, och enligt polisen var det snabb sjukvård och lyckliga omständigheter som räddade mannens liv. 

Polisen har inte lyckats klara upp brottet än, och nu ber de om allmänhetens hjälp för att kunna det. Gärningsmännen flydde till fots efter attacken i riktning mot Västra Långgatan och in i villaområdet vid Blockstigen och Glimmerstigen. Därifrån kan de ha tagit sig vidare med bil. 

Gärningsmännen tros vara i 20-25-årsåldern. De beskrivs som mörkhåriga, och den ena mannen hade mörkt skägg och den andra rödlätt. Männen var klädda i mörka kläder.

Polisen söker nu allmänhetens hjälp. Om någon gjort iakktagelser i området under det aktuella datumet och tidpunkten tar polisen emot tips på 114 14. Polisen uppmanar den som kan ha sett något att inte tveka om att höra av sig – alla observationer av personer eller fordon kan vara av intresse. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!