Kyrkokörerna hyllade fred och kärlek

Kyrkokörerna i Hultsfred och Virserum gjorde en gemensam hyllning till fred och kärlek så här i anslutning till FN-dagen.

Två körer, två kyrkor, två konserter. Det blir helt enkelt dubbelt så bra. Kyrkokörerna i Hultsfred och Virserum slog sig ihop för att göra två Fredskonserter så här i anslutning till FN-dagen.

Två körer, två kyrkor, två konserter. Det blir helt enkelt dubbelt så bra. Kyrkokörerna i Hultsfred och Virserum slog sig ihop för att göra två Fredskonserter så här i anslutning till FN-dagen.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-10-25 13:18

Det blev två synnerligen välbesökta konserter. En i Virserums kyrka, och en i Hultsfred. Körerna, tillsammans med en hel lång rad solister och musiker bjöd på en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. Det sparades sannerligen inte på krutet, vare sig i de lugnare styckena eller när Ann-Marie Daag Albrechtsson ledde körerna i något av de fartfyllda gospelnumren.

– Det var jätteroligt att få göra de här numren, tycker dirigenten, och jag tror att alla i kören tyckte det också.

Konserterna lockade som sagt många till kyrkan, 120 i Virserum på onsdagskvällen och nästan 200 i Hultsfred på torsdagen. Det är besökstal som Ann-Marie Daag Albrechtsson är mer än nöjd med. Även om det fanns en del lediga platser.

Konserten bjöd dessutom på inte mindre än fem sångsolister, Emelie Hartikka, Pär Haglund, Micke Lång, Mia Wallerström och Lisa Sandstedt svarade för musiknummer som möttes av varma applåder från publiken.

Dessutom var det flera ur körerna som medverkade med diktläsning mellan varven. Något som skapade både stämning och variation i programmet.

Gemensamt för kvällens alla musikstycken var att de hade ett fredstema, en hyllning till freden och till FN. Ett tema som också gick igen i prästen, Arja Bergströms betraktelse och aftonbön under kvällen, som handlade mycket om FN;s arbete för både fred och klimat. 

Hon påminde också om att Förenta Nationerna fyller 75 år i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!