Klartecken för flera nya utbildningar

Det blev näst intill jackpot för Hultsfreds Lärcenter i år. Beskedet från YH-myndigheten kom att bli riktigt trevlig läsning.

Jätteroligt, tycker Monica Hjelm vid Hultsfred lärcentrum. Beskedet om nya utbildningar i höst blev trevlig läsning.

Jätteroligt, tycker Monica Hjelm vid Hultsfred lärcentrum. Beskedet om nya utbildningar i höst blev trevlig läsning.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-01-08 17:00

Bland de beviljade utbildningarna finns en helt ny satsning. Tillsammans med kollegorna i Vimmerby och Västervik kommer det i höst att starta en yrkeshögskoleutbildning för redovisningsekonomer med åtta  platser i Hultsfred, och ännu fler platser på de övriga orterna.

En distansutbildning för lönespecialister  kommer också att dra igång till hösten. 

Ursprungligen hade Hultsfred sökt tio platser för utbildningen, men i gengäld har man fått beviljat tre intag. Så det kommer nya studenter i år, nästa år och 2022.

– Det är jätteroligt, säger Monica Hjelm vid Hultsfreds Lärcenter. Vi gör den utbildningen tillsammans med TUC, Tranås utbildningscenter.

Vidare har man fått klartecken till en ny omgång för utbildningen till 3D-tekniker, och den utbildningen görs tillsammans med Östsvenska yrkeshögskolan

Däremot blev det avslag för Hultsfreds ansökan om att få ordna en YH-utbildning för logistiker/transport, som man hoppats kunna genomföra i samarbete med Nackademin.

De nya och nygamla utbildningarna kommer att starta nu till hösten, i augusti eller september,, och för Monica Hjelm och de övriga på Lärcenter gäller det nu att marknadsföra utbildningarna för att fylla upp de nya platserna.

– Det ska säkert gå bra, tror Monica Hjelm, som räknar med att intresset för utbildning ska växa framöver. Inte minst som många tecken tyder på kärvare tider på arbetsmarknaden.

Hultsfred Lärcenter, tidigare Campus Hultsfred, har fått ovanligt bra utdelning på sina ansökningar den här gången, tidigare år har det varit tätt mellan  avslagen. Att det slagit så pass väl ut den här gången, tror Monica Hjelm beror på att man tagit fram de kurserna i nära samarbete med näringslivet i regionen.

– Det är den här kompetensen som företagen frågar efter och som det är brist på, säger hon.

Och för att kunna leva upp till önskemålen från näringslivet, som dessutom är ett krav från YH-myndigheten, har Lärcenter allierat sig med utbildningsanordnare som är specialister i de olika branscherna.

Sedan tidigare pågår också YH-utbildning för specialistundersköterskor, med inriktning mot välfärdsteknologi, som genomförs i samarbete med Gislaveds kommun. Till det kommer också utbildningen för 3D-tekniker som fortfarande pågår.

Så de nya utbildningsplatserna betyder en rejäl ökning för Lärcenter i Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!