Kickar igång hösten i hälsans tecken

De strävar mot samma sak, kring träning och hälsa. Nu vill de visa upp sina verksamheter under ett öppet hus i KGM-hallen.

Melanie Möller, Lina Holmquist och Wendela Winglycke kickar igång hösten i hälsans tecken, med gemensamt öppet hus i KGM-hallen.

Melanie Möller, Lina Holmquist och Wendela Winglycke kickar igång hösten i hälsans tecken, med gemensamt öppet hus i KGM-hallen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-09-27 05:00

Hultsfreds Gymnastikklubb, som leder gruppträningen i hallen, PT Lina Holmquist och Melles Sjukgymnastik kickar igång hösten gemensamt på lördag.

– Vi vill visa att även att vi är olika föreningar och företag så kompletterar vi varandra och jobbar tillsammans åt samma håll, men med olika inriktning kring träning och hälsa, säger Lina Holmquist som tagit över driften av KGM-hallen.

Det blir en heldag i hälsans tecken där programmet består bland annat av en föreläsning med Inger Sand under rubriken "Mental träning, lika viktig som fysisk hälsa", det blir workshops, gruppträningspass och ryggskola. 

– Jag har märkt ett behov av att jobba intensivare med ryggraden, säger Melanie Möller, som driver Melles sjukgymnastik. Under hösten kommer jag därför studera manipulationsteknik för ryggrad för att nå snabbare lindring av exempelvis ryggskott och diskbråck, kunna jobba förebyggande och med målet att undvika återfall.

Programmet består också av dans och hinderbana för barnen och dessutom en intervju med Mehmet Kaya, Vimmerby, EM-guldmedaljör i marklyft, som man också får möjlighet att träna tillsammans med.

Vad ser ni för utmaningar i att få folk att röra på sig mer?

– Alla vet att träning är viktigt för vår hälsa, det är inte det folk behöver höra, utan det kluriga brukar vara att motivera folk att ta sig den tiden, säger HGK:s Wendela Winglycke. Det finns också en osäkerhet kring att börja träna, så vi vill visa bredden, så att alla ska våga ta steget.

Karta: KGM Hallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!