Hyr lägenheter för covid-19-patienter

Socialnämnden i Hultsfreds kommun befarar att det kommer att bli högtryck på korttidsboende. Att dagens platser inte kommer att räcka till.

Per-Inge Pettersson befarar att det kan bli högtryck efter platser på korttidsboende. Därför ger socialnämnden förvaltningen i uppdrag att hyra lägenheter.

Per-Inge Pettersson befarar att det kan bli högtryck efter platser på korttidsboende. Därför ger socialnämnden förvaltningen i uppdrag att hyra lägenheter.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-04-17 13:10

För att råda bot på den förväntade platsbristen har nämnden tagit ett snabbt beslut om att hyra in några lägenheter i anslutning till de särskilda boendena.

– Det är med tanke på Covid-19 vi gör så här, säger Per-Inge Pettersson (C), ordförande i nämnden. 

Han befarar att det kan komma ett antal coronapatienter tillbaka från sjukhus, färdigvårdade enligt sjukhuset, men fortfarande inte redo att gå hem och klara sig själv. De korttidsplatser som finns i dag på Knektagården i Hultsfred kommer kanske inte att räcka till.

– Risken finns att avdelningen kommer att gå i taket, säger Per-Inge Pettersson.

Därför tar man nu höjd för att klara ett ökat tryck på korttidsboendet. Nämnden gav socialförvaltningen i uppdrag att hyra några av de lägenheter som finns.

– Det finns några lägenheter tomma just nu, så vi har chansen, säger Per-Inge Pettersson. Och vad jag vet har vi redan hyrt en lägenhet. Det är viktigt att vi är ute i tid, så vi inte står där sedan.

Totalt finns det 43 lägenheter i anslutning till särskilt boende runt om i Hultsfreds kommun. 

Han betonar dock att ingen av de boende i lägenheterna i anslutning till särskilt boende ska kastas ut. I stället kommer man att passa på när lägenheter bli tomma.

Beslutet om att hyra lägenheter togs som ett extraärende på socialnämndens senaste sammanträde. En hastigt påkommen punkt som beslutades utan omfattande beredning. En sak som återstår innan verksamheten kan flytta ut är fackliga förhandlingar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!