Hultsfreds besked om ungas aktivitet: "Vi har en plan"

“Ingen blir gladare än jag om vi får igång barnen igen". Det säger kultur- och fritidschefen, sedan regeringen lättat på restriktionerna.

Tommy Svensson Pöder gläds över att kunna lämna det positiva beskedet till föreningarna att de kan gå in med sin verksamhet i kommunens anläggningar från och med måndag. Det gäller verksamhet för de födda 2005 och senare.

Tommy Svensson Pöder gläds över att kunna lämna det positiva beskedet till föreningarna att de kan gå in med sin verksamhet i kommunens anläggningar från och med måndag. Det gäller verksamhet för de födda 2005 och senare.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2021-01-21 16:30

På torsdagseftermiddagen samlade Tommy Svensson Pöder kollegorna för en ny diskussion, utifrån regeringens nya, upplättade restriktioner som kom tidigare på dagen.

Vad har ni fattat för beslut?

– Från och med måndag erbjuder vi de föreningar som hyr våra anläggningar i organiserad form att gå in för att bedriva verksamhet för födda 2005 och senare. Med krav på att det är coronasäkert förstås och vi förväntar oss att alla tar ett stenhårt eget ansvar, så vi inte riskerar få en ökad smittspridning i samhället.

Med ett klokt tänk, duktiga föreningsledare och bra samarbete tycker Tommy att det var ett klokt och bra beslut av regeringen att lätta på restriktionerna. 

– Redan i dag (läs torsdag) har vi börjat ta personlig kontakt med föreningarna, för att berätta vad som gäller först och främst till den 7 februari, då kommer nya beslut.

– Sedan vet vi inte hur intresserade är att dra igång verksamhet igen, det får visa sig. 

Genomförandet kommer att ske etappvis. I nästa steg kommer besked bland annat om det kan bli aktuellt att spola upp isbanorna på kommunal mark, det vill säga i Hultsfred, Mörlunda och Silverdalen.

– Just nu är det ändå inte läge. Så vi vill fundera på hur vi kan hitta ett coronasäkert sätt att genomföra det på, men om jag tolkat allt rätt ser jag inga problem att spola upp is vid nästa köldknäpp.

Och om det av någon anledning inte skulle funka att genomföra verksamheter coronasäkert?

– Då tvekar jag inte att backa bandet och avbryta allt igen, säger Tommy Svensson Pöder. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!