HFK vill samla all fotboll på Knektavallen

"Vi har en vision i styrelsen och det är att all vår verksamhet ska vara samlad på Knektavallen". HFKs ordförande Patrik Stenbäck sätter bollen i rullning.

I dag har klubben verksamhet på tre ställen, vid Hagadal, vid fotbollsfältet och på Knektavallen. Nu vill styrelsen, med Patrik Stenbäck i spetsen samla all verksamhet i Knektavallen.

I dag har klubben verksamhet på tre ställen, vid Hagadal, vid fotbollsfältet och på Knektavallen. Nu vill styrelsen, med Patrik Stenbäck i spetsen samla all verksamhet i Knektavallen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-06 06:00

Det är en gammal dröm i föreningen att kunna samla alla sina lag på Knektavallen. Och tankarna blir aktuellare än någonsin nu när FN:s barnkonvention upphöjts till lag.

– Barnkonventionen säger att barnen ska erbjudas en trygg miljö, säger ordförande Patrik Stenbäck, men det anser vi inte att den gör. Dels för att den saknar omklädningsrum, toaletter och liknande. Men också för att barnen behöver passera en ganska trafikerad väg för att komma dit.

För tre år sedan tillsatte klubben en arbetsgrupp som skulle titta på möjligheterna att utveckla fotbollsfältet och då kom man fram till att det skulle kosta i storleksordningen tre miljoner kronor att bygga upp infrastrukturen.

Men på Knektavallen finns redan allt som behövs, i fråga om omklädningsrum, toaletter och annat. 

– Vi har också tittat på möjligheterna att utöka Knektavallen, säger Patrik Stensbäck, vad som behövs är en 11-mannaplan till. Och den skulle kunna få rum vid majbrasan vid sjökanten. Det är vår tanke i dagsläget, men det kanske finns andra idéer som är bättre. Vi är öppna för förslag.

Han berättar att styrelsen har skissat på några förslag och dessutom läst på i detaljplaner och andra dokument.

Visionen är att samla all fotbollsverksamhet till Knektavallen i en framtid. Men inte bara av rent praktiska skäl. Det är också ett sätt att bygga upp klubbkänslan.

– De yngre spelarna och de äldre träffas ju nästan aldrig nu, säger Patrik Stenbäck. Det är synd, för de yngre ser upp till de äldre.

Han är noga med att påpeka att man inte vill tränga undan någon annan verksamhet i området. Tvärt om ser han fram mot ännu mer samarbete föreningarna emellan. Och med kommunen, som han vill ha igång en dialog med kring den här frågan.

Med ett brev till kommunledningen och kultur-och fritidsnämnden sätter han nu bollen i rullning och passar den vidare till kultur- och fritid.

– Vi har fått brevet, säger kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder, och vi kommer naturligtvis att ta ett möte med föreningen. Det första vi ska göra är att boka in ett datum.

Det är naturligtvis alldeles för tidigt att ge några löften, varken åt det ena eller andra hållet, tycker han. Men ett möte för att prata om saken  blir första steget.

– Jag är ju alltid positivt inställd till föreningar som vill utvecklas, säger Tommy Svensson Pöder.

Visionen är att stora och små spelare ska få möjlighet att mötas i idrottens gemenskap på Knektavallen.
Visionen är att stora och små spelare ska få möjlighet att mötas i idrottens gemenskap på Knektavallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!