Här kan du åka skridskor: Det gäller på din ort

Nu går det åka skridskor på de flesta orter i Hultsfreds kommun. I Silverdalen öppnade isbanan på måndagen, efter många ideella timmar. "Jag vill bjuda igen", säger Ted Nilsson.

Ett idogt arbete. Under helgen har ideella krafter, där ibland Anton Staf, Ted Nilsson, Fredrik Isaksson och Mikael Johansson, spolat upp is vid sporthallen i Silverdalen. På måndagen kunde man öppna.

Ett idogt arbete. Under helgen har ideella krafter, där ibland Anton Staf, Ted Nilsson, Fredrik Isaksson och Mikael Johansson, spolat upp is vid sporthallen i Silverdalen. På måndagen kunde man öppna.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2021-02-02 08:00

I Mörlunda gick arbetet med att lägga is smidigare än väntat, så på lördagskvällen kunde vaktmästaren Mikael Fransson ge klartecken till åkning.

– Det var mycket folk som ville åka direkt. Det är en gräns satt vid max 40 personer. Det känns tryggt, jag uppskattar att ett 20-tal personer åkt åt gången, säger han.

Ideella krafter i Silverdalen har lagt en stor mängd timmar i helgen, på att spola upp 5 000 kvadratmeter is på bandybanan vid sporthallen. På måndagen öppnade man upp för åkning.

– Bara jag har lagt 36 timmar i helgen, och så har andra kommit och gått för att hjälpa till med den tiden de haft, säger Ted Nilsson, som är nöjd med uppslutningen.

Det är ett tidskrävande jobb, varför ger ni er på det här?

– Det är så många andra som kämpat där. När jag var liten var det alltid folk som spolade is, så jag vill bjuda igen. Vi gör det för samhället och barnen.

undefined
Föräldraföreningen, genom Mickael Cederberg, har spolat is vid skolan/sporthallen i Järnforsen.

I Järnforsen har föräldraföreningen spolat is vid skolan/sporthallen.

– När jag var vid skolan stack en av pedagogerna ut huvudet och tackade för att barnen nu äntligen har något roligt att göra på rasterna. Då blir man glad, säger Mickael Cederberg som spolat isen åt föreningen.

undefined
Tilde Kernen, Wilma Jakobsson, Alve Kernen och Albin Jakobsson har, tillsammans med Jeanette Dellevik, hjälpts åt att skotta av dammen vid hembygsparken i Vena.

I Vena erbjuds naturis sedan Jeanette Dellevik skottat av dammen vid hembygdsparken tillsammans med sina barn och deras kompisar.

– Barnen kämpade i timmar. Det är jätteroligt att även Vena kan erbjuda skridskoåkning, säger hon.

I Målilla har isbanan varit öppen en längre tid, nu med bokningssystem via hemsidan. Max 75 tillåts samtidigt.

– Det fungerar jättebra, säger Carl-Anton Johansson, ordförande i Venhagsvallen som driver anläggningen.

Hur är intresset?

– Det är fortsatt högt, men något mindre jämfört med kring jul och nyår. Det beror säkert på att allt mer saker börjat öppna upp. Men i helgen kom folk så långt ifrån som Kalmar.

undefined
I Vena erbjuds naturis vid hembygdsparken.

I Hultsfred har is spolats på en av de tidigare tennisbanorna vid Hagadal.

– Vi hade turen att hinna spola ytterligare en gång på måndagsmorgonen, innan snön började, så nu har vi släppt på idag, säger Håkan Fransson.

I Virserum har ungdomsverksamheten smugit igång lite försiktigt i ishallen, men det är inte aktuellt att erbjuda allmänhetens åkning, enligt VSGF:s Fredrik Lönngren.

– Vi klarar inte att trygga det, tyvärr. Det blir för mycket folk på för liten yta, säger han.

Lönneberga har ingen egen is, utan isen i Silverdalen nyttjas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!