Guldmedaljör inspirerade till träning

Längdhoppsstjärnan Erica Johansson vill få folk i rörelse och få dem att finna glädjen i sin träning. Det var syftet med hennes besök i Hultsfred.

Förra året föreläste hon på Hälsomässan. Nu höll tidigare längdhoppsstjärnan Erica Johansson i ett träningspass i Hagadal, i syfte att inspirera.

Förra året föreläste hon på Hälsomässan. Nu höll tidigare längdhoppsstjärnan Erica Johansson i ett träningspass i Hagadal, i syfte att inspirera.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-11-06 21:00

Andra dagen av Hälsodagarna bjöd på ett träningspass med cirkelfys i Hagadal, där instruktören var ingen mindre än Erica Johansson, som under sin aktiva karriär som längdhopperska vann guld vid junior-VM och inomhus-EM.

Under ett rätt mastigt pass på en och en halv timme tränade man både balans, rörlighet, styrka, samarbetsövningar - och pannben.

– Det behövs lite pannben, inte minst i jägarställningen, så man inte ger upp när det blir lite jobbigt, sa Erica Johansson, som tyckte det var fantastiskt roligt att få dela med sig av det hon en gång i tiden lärt sig.

Ett 25-tal motionärer, som tränar mer eller mindre regelbundet, hade anammat tillfället att köra igenom hela kroppen och inte minst lära sig nya övningar, att ta med sig hem.

– Jag är här för att få och testa på nya träningstips och se så jag tränar rätt, sa Filip Söreling. Det har varit jätteroligt.

Träningspasset lockade inte bara fram en och annan svettdroppe i pannan utan också mycket glada skratt.

– Det har varit fantastiskt roligt, sa Anette Ljungström Larsson. Jag tränar regelbundet, men det var roligt att testa något nytt och nya muskler som jag inte visste jag hade, tillägger hon och skrattar.

Det här är Hagadals största programpunkt under Hälsodagarna.

– Jättekul att få ha en stjärna och kändis på plats, sa Hagadals Carola Karlqvist och tillade:

– Kul att även de som inte vanligtvis tränar här, exempelvis friidrottare från Södra Vi, kom i kväll för att få tips och idéer.

Samarbete - och pannben. Många olika saker tränades under kvällen.
Samarbete - och pannben. Många olika saker tränades under kvällen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!