Föreningar viktiga för en levande landsbygd

Föreningslivet är viktigt för att hålla landsbygden levande. Det ideella arbetet så många lägger ner kommer att hyllas med en helkväll.

Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan och Ulf Månsson, Swedbank, bjuder in företrädare från 240 föreningar i Hultsfreds kommun till en föreningskväll den tredje december.

Tommy Rälg från Sparbanksstiftelsen Kronan och Ulf Månsson, Swedbank, bjuder in företrädare från 240 föreningar i Hultsfreds kommun till en föreningskväll den tredje december.

Foto: Olof Carlson

Hultsfreds kommun2019-11-05 22:00

– Det ideella arbetet i föreningarna är väldigt viktigt för att det ska bli en levande landsbygd, säger Ulf Månsson, kontorschef på Swedbank i Hultsfred och Oskarshamn.

Sparbanksstiftelsen Kronan, tillsammans med banken och kommunen bjuder in funktionärer från 240 olika föreningar i Hultsfreds kommun till en helkväll på Rock City. Tanken är att erbjuda en riktig inspirationskväll 3 december.

Speciellt inbjudna föreläsare är systrarna Kallur, Susanna och Jenny, som kommer att berätta om sina respektive karriärer och framförallt om vad föreningsliv och föreningsledare betytt för dem.

Helkvällen på Rock City besöks också av Åsa Claesson, ordförande i organisationen Hela Sverige ska leva och hon kommer att berätta mer om att föreningslivets betydelse och att det måste finnas en balans mellan stad och land.

Mellansel, en liten ort med 800 invånare tre mil norr om Örnsköldsvik, har en idrottsförening som 2017 utsågs till årets lokala utvecklingsgrupp i landet, finns på plats för att berätta om det arbete som gjorts.

– Det är ett tillfälle att få höra om arbetet direkt från de som varit med om den resan, säger Ulf Månsson, som hoppas att föreningsfolket i Hultsfred ska få inspiration att jobba vidare genom de här föreläsningarna.

Sparbanksstiftelsen Kronan kommer också att medverka under kvällen och berätta hur man kan hjälpa till och stötta föreningarna rent ekonomiskt.

 – Vi har ju en hel del pengar vi kan bidra med, säger Tommy Rälg i stiftelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!