Fest och föreläsning som tack

I torsdags kom 146 personer till Hotell Hulingen för en festlig kväll och föreläsning som tack för sitt arbete med anhörigstöd och frivilligverksamheten.

Erik Erichsen föreläste om sin tid som kirurg i Etiopien.

Erik Erichsen föreläste om sin tid som kirurg i Etiopien.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfreds kommun2019-10-06 14:00

En gång om året bjuder Socialförvaltningen i Hultsfred kommun in alla som ställer upp och jobbar ideellt med aktiviteter på de kommunala verksamheterna på särskilda boenden och träffpunkter.

– Vi gör det här som ett tack för det ovärderliga arbete de lägger ner. I år var intresset rekordstort så 146 personer ska vara med på föreläsning, middag och musikquiz, säger Ulrica Stolt som är frivilligsamordnare.

Föreläsningen stod Erik Erichsen för och han berättade om sina erfarenheter av att jobba med sjukvård i Etiopien.

– Det har gjorts en dokumentärfilm om honom som heter Rebellkirurgen och han har skrivit en bok med samma namn. Sedan var han med i Fråga Doktorn för en tid sedan och det är extra många som har kommit för att de vill lyssna till honom, säger Ulrica Stolt.

Erik Erichsen är en dansk kirurg som kom till Sverige och började jobba på sjukhuset i Eksjö 1974. Han kände dock tidigt att han inte passade in i systemet utan sökte sig utomlands. Under många år jobbade han i Etiopien där han var med och byggde upp ett sjukhus på landsbygden och där fick han lära sig att man kan göra mycket med små resurser om bara viljan finns.

– Där fanns det inte något som heter vårdkö. Min princip var att kommer det in en patient som behöver opereras så ska det göras dagen efter. Jag lärde upp tio personer till som bara hade skola i sex år som utbildning totalt och tillsammans opererade vi 6000 patienter om året, säger Erik Erichsen.

146 personer gästade festligheterna på Hotell Hulingen.
146 personer gästade festligheterna på Hotell Hulingen.
Karta: Hotell Hulingen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!