En dag fylld med träningsläger

Det bjöds på träningspass, dans och föreläsningar i Hagadal på lördagen. Allt för att inspirera deltagarna till ett friskare och rikare liv.

Ett taggat gäng mellan några av passen. fr.v Jonas Hjalmarsson, Åsa Lind och Sandra Örmander Hultsfreds GK, Jose Nunez, föreläsare och instruktör Monica Örmander HGK, Betty Wassenius föreläsare och instruktör, samt Malin Stolth HGK.

Ett taggat gäng mellan några av passen. fr.v Jonas Hjalmarsson, Åsa Lind och Sandra Örmander Hultsfreds GK, Jose Nunez, föreläsare och instruktör Monica Örmander HGK, Betty Wassenius föreläsare och instruktör, samt Malin Stolth HGK.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfreds kommun2020-02-09 10:00

– Det här är en dag fylld av olika träningsläger, säger Sandra Örmander, en av de ansvariga i Hultsfred GK som står bakom "Hultsfred Inspirerar" som evenemanget kallas.

Det är andra gången klubben har ett evenemang av det här slaget.

– Första gången var när klubben fyllde 70 år och blev väldigt uppskattat, så vi tyckte att det var dags igen, säger Åsa Lind.

– Vi åker ibland på liknande evenemang och ville plocka hem det till Hultsfred nu, säger Malin Stolth.

De 70-talet deltagarna som kom hade ett fullspäckat program att välja ur. Jose Nunez och Betty Wassenius höll båda i både träningspass och föreläsningar om framtidens träning och om personlig hållbarhet.

– Det är inte bara träning utan mycket dans också, även om det också är träning, säger Monica Örmander.

Och visst dansades det också en hel del. Inte minst på eftermiddagen då välkände dansaren och koreografen Tobias Karlsson som före sitt danspass höll en föreläsning utifrån sitt eget liv under rubriken "Inte alltid en dans på rosor".

– Mitt liv är kantat av utanförskap och mobbing så en del handlar om det, men också om de drömmar jag haft i livet, så förhoppningsvis ska åhörarna komma ut lite, lite starkare, säger Tobias Karlsson.

Vad säger ni om antalet deltagare?

– Vi är absolut nöjda, även om det gärna hade fått bli ännu fler, men viktigast är att de som är här får vad de vill ha. Nu ska vi summera och möjligheten finns att vi gör något liknande igen på sikt, säger Sandra Örmander.

Dansaren Tobias Karlsson var en av föreläsarna och inspiratörerna i  Hagadal.
Dansaren Tobias Karlsson var en av föreläsarna och inspiratörerna i Hagadal.
Karta: Hagadal sim och sporthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!