Cyberkonsert stöttar Hotell Hulingen

Det blev en riktig helkväll, en galaföreställning utöver det vanliga. Och att det var publikfritt i salongen gjorde mindre.

Kenneth Rosén och Patric Engqvist ledde den publikfria  galan som drog storpublik på internet.

Kenneth Rosén och Patric Engqvist ledde den publikfria galan som drog storpublik på internet.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-04-04 15:00

Uppemot 1 200 personer deltog i galaföreställningen på Hotell Hulingen. En föreställning inför tomma läktare. Men eftersom den sändes live på nätet, kunde den följas av människor över hela världen. Kommentarerna visar att publiken fanns såväl på hemmaplan, som i Finland, Usa, och på många, många andra platser.

– Sändningen sågs av 28 000 personer via Facebook, säger  programledaren Patric Engqvist.

Och tacka för det, sällan eller aldrig har väl det samlade musiklivet varit så på tårna, för att hjälpa till att stötta musikhotellet, som brottas med jättebekymmer nu under Coronakrisen. Marlene Karlström, Steso Songs och Hultsfreds Kontrollslakteri, Kent Norberg, Ardiana Gimolli, Lifvens Johanna Wright, Elin Ståhl, Tre Vise män, Åke Hammarsköld och Per Backstad, Annika Stagård och Kalle Sällbrink. Och förstås Välbehagsorkestern. 

Det blev rena rama minifestivalen, där livemusik varvades med videohälsningar från artister som varit i Hultsfred och spelat i olika sammanhang.

Jenny Sahlin och Putte Svensson Sahlin, som driver musikhotellet är överväldigade av stödet. 

– Det är en lite märklig känsla, säger Putte Svensson Sahlin, att känna det här stödet mitt uppe i Coronakrisen. Men det är det som är Hultsfred, här finns en värme och en gemenskap. 

Redan i halvtid på galan, kunde Patric Engqvist redovisa att galan samlat in hela 100 000 kronor för att stötta hotellet och totalt blev det 150 000 kronor. 470 löste biljett, och 900 personer besökte den virtuella baren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!