Här bör hastigheten mätas – enligt invånarna

Polisen i Hultsfred och Vimmerby vill ha tips på ställen där hastigheten bör mätas.

Under vecka 16 är det nationell trafikvecka med fokus på hastighetsöverträdelser.

Under vecka 16 är det nationell trafikvecka med fokus på hastighetsöverträdelser.

Foto: Jimmy Karlsson

Hultsfred/Vimmerby2024-04-16 15:00

"Har ni tips på vart vi behöver upprätta en hastighetskontroll? Skriv då ditt tips i en kommentar så hjälper ni oss att hjälpa er", skriver polisen på sin lokala Facebooksida.

Det är i samband med den nationella trafikveckan, som äger rum vecka 16, som polisen vill veta var hastighetskontroller behöver upprättas i Hultsfreds och Vimmerby kommuner. Under veckan arbetar polisen inriktat mot hastighetsöverträdelser i trafiken.

Inlägget har i skrivande stund fått 29 kommentarer. Tre personer tipsar polisen om att kolla hastigheten på väg 711 genom Vena och Främsteby, där högsta tillåtna hastighet är 40 kilometer i timmen. I Hultsfreds kommun föreslås kontroller även på Storgatan och Silverslättsvägen i Hultsfred samt på väg 129 mot Silverdalen.

I Vimmerby kommun tipsas polisen om att upprätta hastighetskontroller på väg 760 mellan Vimmerby och Tuna, Djursdalavägen i Södra Vi och Hällebackavägen i Vimmerby.

Flest personer, sju stycken, har gillat en kommentar där en person tipsar om att kolla hastigheten utanför skolor och vid vägarbeten.

Kommentaren om Djursdalavägen i Södra Vi har också gillats av flera personer.

Senaste gången det var trafikvecka med fokus på hastighet gjorde polisen kontroller i bland annat Järnforsen, Virserum, Södra Vi, riksväg 23 och innerstaden i Vimmerby. Sammanlagt 132 personer rapporterades för fortkörning i Hultsfreds och Vimmerby kommuner. Fem av dem fick körkortet indraget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!