Nu i helgen observerades tre personer i en liten gummibåt ute på Flatensjön och de tre gjorde strandhugg lite varstans i sjön, men bara där det fanns båtar.

Då det varit en motorstöld i sjön Linden nyligen väcktes misstankarna om att de tre inte hade riktigt rent mjöl i påsen.

Misstankarna blev inte direkt mindre av att de drog på sig rånarluvor och flydde när de blev upptäckta.

– Det var min granne som såg dem nere vid sitt båtland, berättar Arne Gustafsson, så han gick ner för att se vad de gjorde där. På vägen passade han också på att fotografera dem.

– När de såg att de blev fotograferade slet de på sig rånarluvorna och flydde från platsen, fortsätter han.

Han betonar att det mycket väl kan vara något oskyldigt, det finns inget direkt att anklaga dem för, även om det verkar lite märkligt.

– Vi har en relativt nystartad samhällsförening här i byn, säger Arne Gustafsson, så vi är på alerten, grannsamverkan mot brott.

De tre personerna, en kvinna och två män, använder sig av en svart skåpbil.

Någon formell polisanmälan är inte gjord, men polisen är ändå vidtalad om vad som är på gång.

– Vi vet om det och de poliser som jobbar ute håller naturligtvis ögonen öppna efter de tre och deras bil, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

I förra veckan stals en dyrbar båtmotor i sjön Linden som inte ligger långt från Flatensjön och Arne Gustafsson uppmanar båtägare att hålla koll på sina båtar och båtmotorer. Stölder är inte bara ett problem vid kusten länger.