"Vi tittar efter en ny plats"

Någon nedläggning av återvinningsstationen på Nytorpsvägen i Hultsfred är inte aktuell i nuläget.

Möbler, mattor, gamla däck, hushållsavfall. Allt möjligt hamnar på återvinnningsstationen på Nytorpsvägen. Men någon nedläggning är inte aktuell för tillfället.

Möbler, mattor, gamla däck, hushållsavfall. Allt möjligt hamnar på återvinnningsstationen på Nytorpsvägen. Men någon nedläggning är inte aktuell för tillfället.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-07-19 16:00

– Några sådana planer har vi inte för tillfället, säger Magnus Sandström, distriktschef på FTI.

Omfattande problem med nedskräpning gör att FTI, förpacknings och tidningsinsamlingen, drar in återvinningsstationen på Målillavägen i Virserum. Återvinningsstationen på Nytorpsvägen har haft samma problem, om än inte riktigt i samma omfattning.

– Men vi har fått köra bort både möbler och madrasser härifrån, säger Magnus Sandström.

Men att dra in den återvinningsstationen är inte aktuellt i nuläget. Däremot tittar man på olika möjligheter att flytta den till ett bättre läge, som inte är fullt lika avskilt och gärna nära affären, så att man kan ta skräpet med sig när man åker och handlar.

– Vi har precis ansökt om en förlängning av det tillfälliga bygglovet för stationen, säger Sandström. Förlängningen är på fem år.

Så inom den tiden räknar han med att flytten ska bli verklighet.

– Orsaken till att vi vill flytta är planerna på ombyggnad av hela området, säger Magnus Sandström. Det gör att vi måste hitta ett bättre ställe.

Det är många återvinningsstationer runt om i landet som har mer eller mindre omfattande problem med nedskräpning och att allt möjligt hamnar här.

Ett förslag som hörs allt oftare från allmänheten som irriterar sig på nedskräpningen är att sätta upp övervakningskameror.

– Kunde vi få tillstånd till kameror skulle vi göra det, säger Magnus Sandström, men de lättnader som gjordes i regelverket för något år sedan omfattar inte återvinningsstationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!