Tingsrätten slog fast att han genomfört en sexuell handling, jämförbar med samlag, med en sovande kvinna. Tingsrätten anser att mannen utnyttjat att kvinnan på grund av sömn befann sig i en särskilt utsatt situation.

Händelsen inträffade i november nu i år på en adress i Hultsfreds kommun.

Själv nekar mannen till att ha begått något brott och sade i rätten att han blev chockad över anklagelserna och trodde att kvinnan drömt om det hon berättat.

Tingsrätten lade dock större vikt vid kvinnans berättelse än mannens, och dömde honom för våldtäkt, mindre grovt brott till ett års fängelse.

Förutom fängelsestraffet ska mannen också betala ett skadestånd till kvinnan på 75 000 kronor för kränkningen plus 5 000 kronor för sveda och värk. Hon får också ersättning för medicin och förstörda kläder. Totalt blir det 80 400 kronor.

Mannen och kvinnan var ytligt bekanta med varandra sedan tidigare och vid tillfället var kvinnan på besök hos mannen i dennes bostad i Hultsfred. Efter att ha badat tillsammans i bubbelpoolen, gick de och lade sig för att sova. Mitt i natten vaknade kvinnan av att mannen fingrade på hennes privata delar.