Bakgrunden är talet om en nära vård i hela länet och en urblekt, något luggsliten hanskriven lapp på dörren till BVC i Virserum, som erbjuder barnhälsovård mot tidsbokning.

– Men jag vet flera föräldrar som blivit hänvisade till familjecentralen i Hultsfred när de försökt boka tider i Virserum. Vad jag vet finns det inget politiskt beslut om att stänga i Virserum, säger Andersson.

– Visserligen är vi glada över familjecentralen, men jag undrar hur mycket det ligger i talet om nära vård och vad det egentligen betyder i skarpt läge.

Artikelbild

| Anders Andersson (KD) vill ha besked om barnhälsovården i Virserum.

Christer Jonsson arbetar på att ta fram ett fullödigt svar till fullmäktige om tio dagar.

– Jag har inget svar färdigt än, det är fortfarande under beredning, så jag har fortfarande bara ingångsvärdena, att det finns möjlighet att få vissa insatser i Virserum, säger Christer Jonsson.

– Men själva idén med en familjecentral är att alla kompetenser finns samlade på ett och samma ställe, barnavårdsmottagning, mödravård, öppen förskola med mera. Det har visat sig vara ett bra stöd för familjerna. Inte minst för de som har störst behov av hjälp. Familjecentralerna har varit framgångsrika på de orter de finns. Så här långt har regionen klart med alla orter utom i Vimmerby, och där är det på gång, fortsätter Christer Jonsson.

Men något klart svar till Andersson har han inte i nuläget.

Artikelbild

| Regionråd Christer Jonsson (C) har ännu inget svar.

– Jag väntar på att få ett besked om hur verksamheten i Virserum utvecklat sig, säger han.