Vad behöver göras med Hagadals sportcentrum?

Anläggningen byggdes i mitten på 1970-talet, så den börjar bli till åren och även om den är i bra skick, så finns det en del underhållsjobb att göra.

Hagadal är byggt på 1970-talet och anläggningen börjar bli till åren. Nu vill kommunen att bostadsbolaget tittar på och gör en lista på kommande underhållsarbete.

Hagadal är byggt på 1970-talet och anläggningen börjar bli till åren. Nu vill kommunen att bostadsbolaget tittar på och gör en lista på kommande underhållsarbete.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-16 08:00

AB Hultsfreds Bostäder, som numera har hand om alla kommunala byggnader, har fått i uppdrag att ta fram en lista över underhållsarbeten som behöver göras under de kommande tio åren. 

En besiktning av fastigheten är gjord, och den gav vid handen att det finns en del stora och kostsamma insatser som bör planeras. Men det går naturligtvis åt en fördjupad undersökning för att göra en kostnadsberäkning av jobben.

– Men vi vet att simhallsmiljön är tuff mot byggnadsmaterialet, säger kommunalrådet Lars Rosander. 

En del i arbetet som ska redovisas för sig, handlar om att få ner energiförbrukningen i anläggningen. 

– Exempelvis med solceller på taket, säger Lars Rosander, redan för tio år sedan gjordes en inventering av tak som var lämpliga och då pekades Hagadal ut särskilt. Och sedan dess har tekniken blivit både bättre och billigare.

Det handlar också att titta över ventilation, elanläggningar och så vidare.

Fastighetsingenjörerna på bostadsbolaget ska jobba fram en lista över de insatser som behövs och göra en prioritering så att saker och ting görs i rätt ordning.

Samtidigt pågår också arbetet för fullt med att planera för ytterligare en ny bassäng. Ovan jord den här gången, eftersom det visat sig vara berg under och att spränga skulle kunna vara farligt.

Från bostadsbolaget sida räknar man med att kunna presentera den här åtgärdslistan någon gång under våren nästa år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!