Utställningen hade invigning i början av juni och har sedan dess haft ett hundratal besökare. Det är Stefan Ölvebring, chef för Svenskt Rockarkiv som sammanställt utställningen med finansiellt stöd från kultur- och fritidsförvaltningen i Hultsfred.

– Mycket av materialet kommer från tidigare utställningar och från arkiven, så det har inte varit några stora kostnader, säger Stefan Ölvebring.

Det är i år tio år sedan den sista festivalen gick av stapeln. På utställningen finns fullt av memorabilia både från festivalen men också från Rockpartys andra evenmang genom tiderna. På en vägg finns samtliga affischer, från första festivalen år 1986, till den sista affischen från 2010 - då festivalen ställdes in två veckor innan start och Rockparty gick i konkurs.

Artikelbild

| På utställningen får besökare en inblick i hur campingen på Hultsfredsfestivalen kunde se ut.

– Att festivalen kom till var en slump. Man hade bokat tre utländska band under samma helg 1986 och då bestämde man sig för att fylla på med fler svenska band, där föddes festivalen, berättar Stefan Ölvebring.

Utställningen har många oväntade detaljer, på en vägg hittar man citat och anekdoter. På en annan finns ett foto av en ung prinsessan Sofia, med autografer av Ola Salo och Håkan Hellström ritade på kroppen med tuschpenna. Ett intressant inslag är de olika "riders", alltså listor med alla möjliga önskemål från artiser på vad de vill ha i sina loger, som finns att beskåda på utställningen. De innehåller många överraskningar. Till exempel så är Black Sabbath-sångaren Ozzy Osbournes rider förvånansvärt hälsosam med nästan bara frukt och grönsaker.

Varför behövs den här utställningen här i Hultsfred?

– Jag tycker det ska finnas en sån här utställning här i Hultsfred. Det är många som kommer hit som förväntar sig att det ska finnas information om festivalen, säger Stefan Ölvebring.

Artikelbild

| På utställningen samsas foton, videos, tidningsutklipp, artisters riders och roliga anekdoter.

– Många som har varit festivalbesökare kommer hit för nostalgin. Folk som inte besökt festivalen kan i stället se vilken stor omfattning festivalen hade. Ortsbor och folk som arbetat frivilligt med festivalen har också många minnen som väcks till liv, säger Stefan.

Areeb Ahmad är 16 år och feriearbetar under fyra veckor på utställningen. Trots att han är för ung för att ha någon direkt relation till Hultsfredsfestivalen så tycker han att det är en intressant utställning:

– Det är imponerande att en sådan liten ort som Hultsfred har varit plats för ett så stort evenemang, säger Areeb.