– Det har känts häftigt att vara i de miljöer jag tidigare bara sett på TV och det var kul att partiledare Ebba Busch Thor kom och hälsade oss välkomna första morgonen, säger nyss hemkomna Albin Bågenhammar, som i likhet med Rebecca Johansson från Ekenässjön valt att följa en av länets riksdagspolitiker, Jimmy Loord med rötter i Mörlunda.

Både Albin och Rebecca går på gymnasiet och läser samhällskunskap, vilket väckt intresset för att få en djupare inblick i hur politiken fungerar på nationell nivå. Praktiken i Stockholm gav dem en bra inblick i vad en riksdagsledamot gör och hur arbetet på ett partikansli fungerar. Hur politiken så att säga fungerar bakom tv-kameror och tidningsartiklar.

– Det har varit tidiga mornar och sena kvällar, med en mängd frågor som ska hanteras, säger Albin, som fått vara med i förberedelserna inför en debatt som visades i TV, liksom på frukostmöten och interna gruppmöten.

– Under veckan har mitt intresse växt, avslutar Albin Bågenhammar, som insett att livet som politiker är sannerligen varierande.