– Det känns förstås inte alls bra, men vad gör man när kunderna är för få, säger han. Det är synd för Hultsfreds del. Och för de kunder förstås, som trots allt handlat här.

Det är den äldre generationen som burit butiken, skulle man kunna säga. Det är de som ställt upp och handlat på hemmaplan.

– De yngre har tyvärr näthandeln tagit över, vi har knappt en kund under 40 år. Det hade räckt en bra bit bara fler handlat typ sina dammsugarpåsar och glödlampor här, tillägger Jörgen Karlsson som har en anställd i Agneta Axelsson.

Artikelbild

| Det börjar bli tomt i butiken, sedan Jörgen Karlsson tagit beslutet att avveckla sin elbutik.

Belysningen har gått bättre, medan det är mer pressat på vitvarusidan. Där är vinsten mindre. Det gick ändå bra i början, när Jörgen Karlsson tog över elbutiken i november 2011, men förra bokslutet visade minus och nu väljer han att avveckla, innan det går för långt. Den 29 mars stänger han för gott.

– Jag är ändå 63 fyllda, det går inte att slita ut sig till ingen lön. Förra året jobbade jag 2 400 timmar, långt över en heltidstjänst. Så jag fattade det här beslutet i höstas, det går inte längre, säger Jörgen Karlsson som vill passa på att tacka de trogna kunder man haft.

En av dem är Jimmy Malmström, som beklagar beslutet.

– Mycket ledsamt. Det har varit så bra att bara kunna ta bilen och åka hit för att handla, och även få goda råd. Det är riktigt tråkigt för Hultsfred som ort, att ännu mer service försvinner.