Trivsam våffelsöndag i hembygdsparken

Söndagar i juli innebär våffeldag vid hembygdsgården i Lönneberga och den senaste lockade en hel del besökare.

Lena och Sven-Åke Logg t.v. och Börje Sörensen, Oda och Evelina Logg t.h. var några av besökarna på våffelsöndagen i Lönneberga.

Lena och Sven-Åke Logg t.v. och Börje Sörensen, Oda och Evelina Logg t.h. var några av besökarna på våffelsöndagen i Lönneberga.

Foto: Magnus Strömsten

Lönneberga2019-07-15 09:59

Det är Lönneberga hembygdsgille som står bakom arrangemanget. I serveringen står Anna Samuelsson och Alice Johansson och gräddar våfflor och vispar grädde för att kunna ta emot de hungriga gästerna.

– Vi är ett par stycken som turas om att jobba en söndag var i juli. Det är roligt och självklart att man ställer upp, säger Anna Samuelsson.

Bland besökarna finns Lena och Sven-Åke Logg från Lönneberga som har besök av dottern Evelina med sambon Börje Sörensen och deras dotter Oda som bor i Tromsö i Norge.

– Det är trevligt att göra en liten utflykt och få lite god fika i en härlig miljö, säger Lena.

– Vi äter mycket våfflor i Norge också, men då kan det vara med andra tillbehör. Brunost är populärt att ha på och en del gillar att använda en våffla istället för bröd till varmkorv. De vi fick här med sylt och grädde smakade riktigt bra, säger Evelina Logg.

Våffelsöndagarna i juli är bara en av de återkommande aktiviteterna i hembygdsparken från år till år.

– Höjdpunkterna under året är midsommarfirandet samt Lönneberga mat och hantverk som arrangeras i mitten av september. Då fylls området av knallar och det brukar vara runt 3 000 besökare. Det är tacksamt att leda den här föreningen i och med att vi har så många medlemmar som troget ställer upp varje år vid våra arrangemang. Alla vet sina uppgifter och löser dem utan att man behöver säga till så det flyter på väldigt smidigt, säger Crister Jacobsson som är ordförande för Lönneberga hembygdsgille.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!