Tar experthjälp vid ombyggnaden

Socialnämnden tar till experthjälp för att den planerade ombyggnaden av Hemgården i Målilla ska bli så effektiv som möjligt ur vårdsynpunkt.

i samband med att Hemgården i Målila byggs om, tar man experthjälp för att granska ritningarna så att lokalerna blir optimala.

i samband med att Hemgården i Målila byggs om, tar man experthjälp för att granska ritningarna så att lokalerna blir optimala.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2019-01-15 05:00

Den kooperativa hyresrättsföreningen får hjälp från docenten och forskaren Peter Westlund att granska ritningarna.

Westlund, som forskat mycket kring demenssjukdomar, kommer att granska ritningarna för att se om det går att hitta lösningar som gör lokalerna än mer lämpade för sitt ändamål. Han har dessutom varit både mentor och inspiration för hela omdaningen av kommunens äldreomsorg de senaste åren.

– Han kommer hit i februari för att titta på ritningarna, säger nämndens ordförande Per-Inge Pettersson.

Det är ingen liten satsning som planeras på äldreboendet I Målilla. Dagens 27 platser ska bli 50, och därtill kommer de gamla platserna att renoveras. Samtidigt kommer också ett helt nytt tillagningskök att byggas.

Hela den här byggsatsningen är just nu inne i en projekteringsfas, och det är perfekt tid för Peter Westlund att gå igenom ritningsmaterialet för att om möjligt hitta förbättringsmöjligheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!