Från dag ett var intresset för Kafé Tre systrar stort.

– Vi har haft 100-150 gäster i snitt per dag, det var vi inte förberedda på, säger Martina Wastring. Inledningsvis trodde vi, om vi ska vara ärliga, att det var "nyhetens behag". Men folk kom och kom igen och tvärtemot vad vi trodde har ortsborna varit i majoritet, inte turisterna.

Så ni överrumplades lite kan man säga?

– Ja, det tog ett tag innan vi mentalt förstod att det skulle hålla i sig och att vi behövde baka stora satser. Men det är bara kul förstås att folk sett kaféet och Vrånganäs skola som en mötesplats för allt från kalas till guldbröllop, säger Martina och tillägger:

– Vi har haft äran att dela många personers speciella ögonblick och även spontana möten mellan bekanta, som suttit ner tillsammans.

Vilket bakverk blev favorit?

– Rabarberbullarna och så havrekakan med choklad, som vi bakar efter mormor Margit Jonssons recept.

Något som inte blev som ni tänkt?

– Vi har upplevt det lite stressande när vädret varit sämre. Vi har bara 15-talet platser inomhus, så det finns med i tanken att se om vi kan lösa det smidigt till nästa år.

Är det något ni vill utveckla?

– Ambitionen var att erbjuda exempelvis soppa och paj. Men det har vi inte hunnit med, utan vi fick begränsa oss vid smörgås som lättlunch. Det skulle vi vilja utveckla till nästa säsong och även ta in mer hantverk.

Systrarna har återgått till sina ordinarie jobb, men några strödagar håller man öppet, exempelvis på lördag då det är skördetema.