Sprider sig som Rekoringar på vattnet...

Konceptet sprider sig som ringar på vattnet. Rekoringen i Vimmerby tittar på möjligheten att etablera sig även i Hultsfred.

Anna-Karin Cederstrand berättar att Rekoringen i Vimmerby gärna vill etablera sig i Hultsfred också
"Leverantörerna kör gärna dit om det finns intresse" säger hon.

Anna-Karin Cederstrand berättar att Rekoringen i Vimmerby gärna vill etablera sig i Hultsfred också "Leverantörerna kör gärna dit om det finns intresse" säger hon.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfreds kommun2020-01-18 08:00

– Finns det ett intresse hos kunderna, är leverantörerna villiga att köra till Hultsfred också, säger Anna-Karin Cederstrand, som är administratör för Vimmerbyringen.

Tanken är att göra det så smidigt som möjligt, och klara av leveranserna i både Vimmerby och Hultsfred samma kväll.

– När leverantörerna ändå har lastat och är ute och kör, säger Anna-Karin Cederstrand. Dessutom slipper de att binda upp sig för ytterligare en kväll i veckan. Många av dem levererar också till andra ringar i området. Så det kan vara ont om frikvällar.

Den primära uppgiften nu för Anna-Karin Cederstrand är att hitta intresserade köpare till leverantörernas närproducerade livsmedel och hon uppmanar intresserade att gå in på Vimmerbyringens sida på sociala medier och anmäla sitt intresse.

Om det blir tillräckligt många som anmäler sig, kan etableringen gå tämligen snabbt. Redan om ett par veckor om man hittar ett bra ställe att vara på för utlämningen.

– Vi har ju hela organisationen klar, säger Anna-Karin Cederstrand, det är bara att köra på.

Rekoringen vänder sig till de som vill ha närproducerade livsmedel, och handla direkt från producenterna. Antingen det handlar om kött eller grönt. 

– Det går till så att man går in på nätet och gör sin beställning, säger Anna-Karin Cederstrand, och sedan går man till utlämningen och löser ut sin beställning. Varannan tisdagskväll har vi utlämning i Vimmerby.

Och samma kväll, fast lite senare, skulle det kunna bli aktuellt i Hultsfred.

Tisdagskvällar i jämna veckor har Rekoringen i Vimmerby utlämning och tanken att ha det i Hultsfred också, fast lite senare.
Tisdagskvällar i jämna veckor har Rekoringen i Vimmerby utlämning och tanken att ha det i Hultsfred också, fast lite senare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!