I höst kommer SPF i Hultsfred att stå som värd för en serie föreläsningar i Sveriges Historia, från 1400-talet och fram till vår tid. Det är en rad prominenta föreläsare som engagerats, Peter Danielsson kommer att berätta om 1400- och 1500-talen i Sverige. Olle Larsson tar vid och berättar om stormaktstidens 1600-tal, Paul Löfgren föreläser om 1800-talet och så lotsas åhörarna in i vår tid av Tobias Bromander.

Så det är ingen tvekan om att det är nivå på föreläsningarna, som sker i samverkan med Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö.

Ett bidrag från sparbanksstiftelsen Kronan öppnar möjligheten att rent ekonomiskt ro den här satsningen i land, och samarbetet med Campus Hultsfred öppnar också möjligheten för Vimmerbyborna att följa de här föreläsningarna på hemmaplan via telebild.

Artikelbild

| Gamla tider, men ny teknik. Samarbetet med Campus gör att även Vimmerbyborna kan följa föreläsningarna på hemmaplan via telebild.

SPF-seniorerna samarbetar också med Studieförbundet Vuxenskolan, som lovat ta hand om administrationen kring det hela, ta emot anmälningar och annat viktigt.

Sparbanksstiftelsen Kronan överlämnade på onsdagen en symbolisk check till SPF-seniorerna för att rent handgripligt visa att man stöttar den här satsningen. Pengarna hämtas från stiftelsens lokala pott.

– Oftast ger vi pengar till ungdom och idrott, säger Per Gröön, från Swedbank, därför känns det extra bra att stötta ett kulturinslag som vänder sig till en lite mer senior publik.