Den här gången var festen förlagd till Målilla Motorstadion, där hela VIP-läktaren var fylld med medlemmar från kommunens alla fem PRO-föreningar.

– Vi hade 210 anmälda till kalaset, berättade Arne Gustavsson i Målilla PRO, som svarade för värdskapet.

Men Målillaföreningen har förstås haft god hjälp från de andra föreningarna med förberedelserna. Det går åt, för det är mycket jobb för att få allt att fungera. Ett kalas i den här storleksordningen ordnar inte sig själv.

Artikelbild

| Det var på vippen att bli riktigt fullt på Vippen, när över 200 PROare från hela kommunen samlades till fest.

Deltagarna fick veta lite mer om hur det är att vara Speedwayförare. Joel Kling ställde upp och berättade om hur det gick till när han började, och hur det hela har utvecklats genom åren. Direkt efter sitt framträdande bar det sedan iväg till Västervik för match.

Det blev förstås också en hel del musik under eftermiddagens lopp. Tre av PROs egna sångkörer, Målilla, Hultsfred och Virserum hade dagen till ära slagit sig hop till en enda tongivande enhet som bjöd på ett varierat program.

Än mer sång och musik blev det sedan när underhållarna Alex och Nanna släpptes i full frihet på Vippen.

Festen gästades dessutom av nye distriktsordförande i PRO, Ingmar Tovesson, som fick chansen att träffa medlemmarna i Hultsfreds kommun och förstås säga några ord.

Artikelbild

| Tre PRO-körer slog sig ihop till en enda tongivande enhet och bjöd på ett varierat program.

Den här sommarfesten är en gammal tradition i PRO då den turnerande runt i kommunen, men den har legat nere ett par år nu. Men så i år kom den på allmän begäran igen i år.