Snart byter matbutikerna skepnad

Netto-butikerna i Hultsfred och Vimmerby kommer att ställas om till Coop innan sommaren. Hur det kommer att påverka de nuvarande Coop-butikerna är ännu oklart.

Innan sommaren kommer Netto-butiken i Hultsfred att omvandlas till en Coop-butik.

Innan sommaren kommer Netto-butiken i Hultsfred att omvandlas till en Coop-butik.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-26 15:45

Sommaren 2019 köpte Coop upp 162 Netto-butiker runtom i landet, ett 70-tal har redan omvandlats till Coop. Fyra butiker som står näst på tur finns i Östra Småland och kommer nu att drivas av ett nytt bolag som drivs gemensamt av Coop butiker och stormarknader, och Konsumentföreningen Coop Oskarshamn med omnejd, enligt ett pressmeddelande från Coop.

 Richard Hedsand är VD för Konsumentföreningen Coop Oskarshamn och kommer bli VD för det nya bolaget som ska driva de fyra butikerna i Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Hultsfred. 

– Vi tycker det är väldigt spännande det här och tycker det känns riktigt bra att vi ökar vår närvaro på de här orterna och att Coop kan växa och bli större, säger han. 

Den nuvarande personalen på Netto-butikerna följer med och fortsätter jobba när butikerna omvandlas enligt Richard Hedsand. 

Något exakt datum på när omställningen sker kan han inte lämna, men det ska vara klart innan sommaren. 

Hur påverkas de nuvarande Coop-butikerna som finns i Vimmerby och Hultsfred?

– Vi ser över det. Det är ju så att i Vimmerby och Hultsfred så är det likvärdigt, att där har vi Coop-butik i centrumläge, det har vi i både Vimmerby och Hultsfred. Netto-butikerna hamnar lite mer i externt läge. Det gäller bara att hitta ett bra sätt de kan komplettera varandra på. Det kan bli en del små justeringar på våra befintliga butiker för att dem ska passa bra ihop. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!