Skivmässan i Hultsfred en stark tradition

En bra bit över 10 000 LP-, CD-skivor och kassetter fanns till försäljningen när en skivmässa arrangerades på Rockcity i Hultsfred på söndagen.

Det var gott om besökare och säljare på Skivmässan på Rockcity i söndags.

Det var gott om besökare och säljare på Skivmässan på Rockcity i söndags.

Foto: Magnus Strömsten

Hultsfreds kommun2019-10-20 20:00

Hultsfred är starkt förknippat med musik och på söndagen sökte sig många entusiaster till Rockcity i Hultsfred för att ta del av det gigantiska utbudet på skivmässan. Det var Svenskt Rockarkiv som står bakom arrangemanget.

– Vi har anordnat mässan i tio år. I år är det faktiskt den andra vi kör eftersom vi snart ska byta lokal och flytta från Rockcity till centrala Hultsfred så ville vi passa på att göra det en gång till. Intresset har ökat stadigt genom åren och en orsak till det tror jag är att vi inte tar något betalt av varken köpare eller säljare för att få delta, säger Stefan Ölvebring som är chef på Svenskt Rockarkiv.

En av säljarna på mässan var Kjell Johansson från Tranås som hade en bra bit över tusen skivor med sig.

– Det är väldigt kul att komma ut på den här typen av arrangemang och träffa likasinnat folk. Jag har med mig 15 backar med skivor av alla slag. En del som jag säljer billigt eftersom man behöver rensa lite i samlingen ibland, men även några rariteter som kan kosta ett par hundralappar styck, säger Kjell Persson.

Stig Gunnar Holmkvist från Bockara var också på plats. Han har samlat sedan han var 15 år och har 7000 LP-skivor och 2500 CD-skivor med musik av alla de slag. 

– Det finns många godbitar i samlingen, men det är bra att kunna sälja en del ibland också, säger han och tar betalt för fem skivor som Emil Elofsson köpt.

– Jag köpte dansbandskivor från 70-80-talet. Mest för de häftiga omslagsbildernas skull, säger Emil Elofsson.

Kjell Persson från Tranås med en av sina rariteter. En tidig singel av Status Quo som är tillverkad i Nya Zeeland i slutet av 1960-talet.
Kjell Persson från Tranås med en av sina rariteter. En tidig singel av Status Quo som är tillverkad i Nya Zeeland i slutet av 1960-talet.
Karta: RockCity Hultsfred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!