Semifinalister firade med burgare och glass

Femmorna från Vena Skola tog hem spelet i kvartsfinalerna i Vi i femman, genom att besegra Östra Skolan från Färjestaden.

Elsa Nilsson och Isac Wall klarade uppgiften och tog Vena Skola vidare till semifinal. På torsdag väntar Rinkabyholmsskolan.

Elsa Nilsson och Isac Wall klarade uppgiften och tog Vena Skola vidare till semifinal. På torsdag väntar Rinkabyholmsskolan.

Foto: OLOF CARLSON

Vena2020-01-24 14:30

Så gissa om stämningen var hög i bussen på hemvägen... Och innan det bar iväg hemåt, firade man grundligt sin vinst på en hamburgerrestaurang i Kalmar.

–  Vi märktes väl, säger klassläraren Mette Olesen Lind, som förstås var med på segerfesten. Vi firade med både hamburgare och glass.

Så det hann bli ganska sent innan eleverna var tillbaka i Vena igen. Trötta, förstås, men också väldigt, väldigt glada.

En känsla som hängde i även på fredagen.

Det var femteklassarna Isac Wall och Elsa Nilsson som svarade för tävlandet, medan klasskompisarna var med som hejaklack och support.

– Vi är ju en fyr, fem, sexa på skolan, säger Mette Olesen Lind, men det var femmorna som tävlade.

Med 28 poäng mot 17 poäng tog Vena skola den sista semifinalplatsen i Kalmar län.

 Inför sista frågan ledde Vena skola med fem poäng. Sista momentet kallas stegen, där efterfrågades en månad och ledtrådar lästes upp. Östra skolan drog på åttapoängsnivå och gissade på juni. Vena skola fick först chansen att dra på nästa poängnivå som var värd sex poäng. Isac Wall och Elsa Nilsson som representerar Vena skola levererade oktober som svar, och det visade sig vara korrekt. 

De tre andra skolorna som gått vidare till semifinal i Kalmar län är alla från Kalmar; Södra skolan, Montessoriskolan Regnbågen och Rinkabyholmskolan.

Nästa match bli nu på torsdag kväll, då är det Rinkabyholmsskolan som står för motståndet.

Karta: Vena
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!