I tio år har 4 kärringar varit en av butikerna utmed Storgatan i Virserum. Fyra kollegor blev med tiden tre och i helgen stängde Marianne Odin, Inger Sjösten och Ann Kullberg butiken för gott.

– Det har verkligen varit jätteroligt, åren har bara rullat på. Men allt har sin tid, säger Marianne Odin.

Beslutet att öppna butiken kom sig av att Marianne Odin tyckte det var så tråkigt att se alla tomma skyltfönster utmed genomfartsvägen.

– Jag tyckte helt enkelt att det skulle vara lite mer verksamhet utmed Storgatan, det är så himla trist med tomma lokaler, säger Marianne.

På senare tid har dock verksamheten nätt och jämnt gått runt, så Marianne Odin och hennes kollegor har tvingats jobba ideellt.

– Hyran har höjts och elen kostar ganska mycket, så det har inte blivit något direkt över att ta ut i lön och så kan vi ju inte ha det.

Vad har det gett dig att driva butiken?

– Mycket. Folk har varit nöjda och uppskattat att de kan lämna in saker de antingen vuxit ur eller tröttnat på, och så har de fått en slant för det istället för att det kastas. Det ligger ju i tiden dessutom det här med återbruk, så det har varit både roligt och miljövänligt.

Vad ska du göra istället?

– Det finns alltid att göra, inom samhällsföreningen exempelvis. Och jag skulle gärna fortsätta med secondhand, om det dyker upp en billig lokal.

Så det skulle kunna bli en nystart?

– Man vet aldrig vad som händer i framtiden.