Säkra och ansvarsfulla beslut viktigast

Balkommittén i Hultsfred hoppas fortfarande att balen ska bli av. Men fokus ligger nu på säkerheten. "Vi ska ta säkra och ansvarsfulla beslut".

Hoppet om en bal i Hultsfred lever än, även om kommittén sedan länge släppt att den blir som vanligt. "Fokus är på säkerheten", säger Jennifer Albertsson. Bilden är från studentbalen 2016.

Hoppet om en bal i Hultsfred lever än, även om kommittén sedan länge släppt att den blir som vanligt. "Fokus är på säkerheten", säger Jennifer Albertsson. Bilden är från studentbalen 2016.

Foto: Sandra Madestam/arkiv

Hultsfreds kommun2020-04-02 22:00

Det säger Jennifer Albertsson som ingår i balkommittén på Hultsfreds gymnasium tillsammans med Tanya Meethian.

– Vi tänkte att det här skulle bli så roligt, vi såg verkligen fram emot att arrangera balen. Nu kämpar vi på så gott vi kan och försöker göra det bästa av situationen, säger Jennifer Albertsson.

Balkommittén har fortfarande en förhoppning om att det verkligen ska bli en bal. Även om alla är fullt medvetna om att precis som vanligt blir det inte, i coronavirusets spår.

– Men en bal är fortfarande målet, vi vet dock varken när eller på vilket sätt. Vi vill ta ett beslut som känns ansvarsfullt och säkert för alla inblandade. Därför vet vi ingenting i dagsläget.

Läget ändras dag för dag, osäkerheten snarare växer än minskar. För en vecka sedan var det godkänt att ordna sammankomster för max 500 personer, en siffra som minskade till 50 i fredags.

Balen har lockat 33 par i år, varav 20 par har anmält sig till dansen.

Med tanke på antalet, kan det bli ett alternativ att dansa inför tomma läktare?

– Vi kan inte säga någonting om det heller i dag, säger Jennifer Albertsson och tillägger:

– Träningen är inställd tills vidare. Vi vet att danslärarna ansökt om dispens för balen hos Folkhälsomyndigheten, men det är inget vi efterfrågat.

Balen skulle varit den 2 maj, men så blir det inte. Om inget drastiskt händer. 

Är det ett alternativ att ha balen efter studenten, om den inte kan hållas innan?

– Det har vi inte pratat om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!