Så mycket får din förening i bidrag

Det finns ett rikt föreningsliv i Hultsfreds kommun. Men smakar det, så kostar det. Kommunen betalar ut 7,2 miljoner i föreningsbidrag.

Hultsfred har ett rikt föreningsliv. Många föreningar delar på sammanlagt 7,2 miljoner i olika föreningsbidrag.

Hultsfred har ett rikt föreningsliv. Många föreningar delar på sammanlagt 7,2 miljoner i olika föreningsbidrag.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Hultsfreds kommun2020-02-15 18:01

Det är en totalsumma, där allt från lokalbidrag, kulturbidrag, skötselbidrag och framförallt aktivitetsbidragen är sammanräknade. Totalt landar det på 7,2 miljoner kronor.

Allra mest klirrar det i kassan hos Mörlunda GIF, som kvittar ut ett kommunalt stöd på 418 325 kronor. För de pengarna sköter föreningen både sporthallen och såväl idrottsplatsen som badplatsen vid Lillesjö på uppdrag av kommunen.

IF Hebe i Silverdalen har också ett antal skötseluppdrag utöver det egna. Genom att ta hand om såväl sporthall som idrottsplats och badplats blir det totala bidraget 345 775 kronor.

Trea  på listan är Hjortens OK i Virserum, som får 320 976 kronor. Även den klubben har en rad uppdrag utöver den egna verksamheten och tar hand om såväl elljusspår som vandringsleder.

Hultsfreds handbollsförening kommer tätt efter, med 316 333 kronor. Svenskt Rockarkiv har ett årligt kulturbidrag på 300 000 kronor.

Det finns också ett bidrag som premierar klubbarnas egna verksamheter. Här är det inte helt oväntat HFK som kammar hem den stora potten, 29 920 kronor. Hultsfreds gymnastikklubb är också känd för att ha en stor barn- och ungdomsverksamhet och det visar sig också i aktivitetsbidraget på 11 990 kronor. 

PRO i Hultsfred Vena har också aktiviteter motsvarande 8 415 kronor.

– Den här listan har tagits fram av Kultur- och fritid som hanterar föreningsbidragen, säger Kommunalrådet Lars Rosander (C). Den var väldigt intressant att se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!