Renoveringen blir billigare än väntat

Nu det klart. Renoveringen av stallet på ridskolan i Kristineberg kan börja. Och den blir dessutom bra mycket billigare än befarat.

Stallet i Kristineberg ska renoveras. Redan om ett par veckor kommer arbetet att börja och det ska vara klart i maj nästa år.

Stallet i Kristineberg ska renoveras. Redan om ett par veckor kommer arbetet att börja och det ska vara klart i maj nästa år.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-11-22 14:00

Vecka 50 kommer jobbet att dra igång. Anbuden har öppnats och tilldelningen är klar. Det visar sig att jobbet blir miljonen billigare än väntat.

– Anbudet är på 2,9 miljoner kronor, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Rosander (C). Vi hade fyra miljoner i budget för ändamålet och vi räknade på att det skulle kosta 3,9. 

– Det är väldigt positivt, tycker oppositionsrådet Tomas Söreling (S). Det känns skönt att vi äntligen kommit till skott, ridklubben gör ett bra jobb.

Ursprungligen var tanken att riva det gamla stallet och bygga helt nytt. Men undersökningar som gjorts visade att stommen var i gott skick.

–  Därför fastnade vi för alternativet att renovera, säger Rosander.

Så den gamla stallbyggnaden kommer att blåsas ur helt och hållet. Bara stommen blir kvar. Sedan kommer det att bli en tillbyggnad på sidan, med plats för skötselarbete.

– Det kommer att bli tio helt nya hästboxar plus en ligghall, säger Rosander. Arbetet ska vara klart i maj nästa år.

Annika Fransson, ordförande i ridklubben är glad över beskedet att det nu äntligen är dags. 

– Vi ser verkligen fram mot att det ska bli färdigt så vi kan starta om verksamheten, säger hon. Det är jättebra att kommunen vill satsa på oss och vi har haft en bra kommunikation under planeringen.

Ridklubben har gått lite på sparlåga det senaste året, eftersom man inte haft några hästar.

– Men vi har kunnat hålla igång verksamheten med lite andra aktiviteter för barn och unga, säger Annika Fransson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!