Paret Maik och Antje Rohde kunde inte fått en bättre start på sitt sista år som arrendatorer. Efter en normal majmånad kunde Hultsfreds Turism AB checka in 2 365 gäster under juni. Det betyder att man satte nytt junirekord med 347 fler gäster.

– Och då hade vi ändå rekord i juni förra året. Det stod sig inte länge, säger Maik Rohde och blickar ut över en fortsatt välfylld campingplats intill sjön Hulingens strand.

– Det följer trenden, vi märker det varje år att allt fler turister kommer till Hultsfred för att campa. Merparten av dem ska till Astrid Lindgrens Värld och föredrar att komma till en lite lugnare plats.

Några dagar in i juli har 3 091 gäster besökt Hultsfreds camping. En av dem är dessutom den mest långväga gästen någonsin under parets nio år som arrendatorer.

– Det var en kvinna på cykelsemester från Nya Zeeland, vi får hoppas hon inte cyklade hela vägen, säger Antje Rohde och skrattar.

Nu väntar paret spänt på att få se om deras sista säsong också blir den bästa. 2018 kan dock vara svårslaget, om de ska vara ärliga. Det vackra vädret, som gjort för campare, bidrog till att antalet gäster ökade till 16 042 – en ökning med 23 procent jämfört med säsongen innan.

– Ändå började juni lite trevande förra året med upp till ett 15-tal personer på plats per dygn, i år har vi varit uppe i 20 och flera dagar på 30 till och med. Vanligtvis rasar det också efter traktorpullingen i Målilla, det gjorde det inte i år, så det ser riktigt lovande ut, säger Maik Rohde.