Hundratusentals besökare, 3 000 artister plus mängder med funktionärer har alla en del i det fenomen som då prickade in sig som norra Europas största musikfestival.

Hultsfred var en metropol för artister men också för skivbolag.

Rock City AB har samlat ett stort arkiv kring Hultsfredsfestivalen.

Artikelbild

| Nostalgisk återblick med kulturjournalist Ika Johanesso, Ewa Tiselius, Malin Ramstedt (Rockparty), Martin Roos, (Kent) och Joppe Pihlgren, (Docenterna).

– Vi har 2000 timmar material filmat. Vi måste sätta oss ner och gå igenom det för vi vet inte riktigt vad som finns, säger Stefan Ölvebring.

Nu har en idé att knyta an det materialet till platserna där festivalen en gång samlade så många förverkligats

Ettt antal skyltar har satts upp längs en under festivalåren flitigt nött väg.

Genom att rikta telefonen med sin app mot skyltarna förvandlas de till något av en bioduk och plöstligt är man i mitt i festivalvimlet och i musiken.

Artikelbild

| Promenadslingan med upplevelser är i bruk.

Materialet kommer att kunna ändras, så det blir nya upplevelser och nostalgikickar.

Den som står där Hawaii-scenen fanns kommer exempelvis kunna uppleva några av de artister som spelade just här.

Artikelbild

| Pollux spelade på Hulingens tak.

- Mycket med 3D-tekniken går att animera och vi har därför animerat Hawaii-scenen, säger Stefan Ölvebring, som berättar att man på det viset till och med fått med den då ökända "Bajsmannen".

Vid invigningen genomfördes ett panelsamtal i en fullsatt bio och ett demonstrationståg från tidigt 1980-tal återskapades. De som gick slingan fick bland annat uppleva musik från Hulingens tak och en minifestival i parken.