Polis räddade katt med hjälp av plåtslagare

Polisen i samarbete med plåtslagare tycks ha tagit över räddningstjänstens klassiska jobb, att rädda katter ur träd. "Jag är djurvän och kunde inte bara se på när den satt så högt upp i ett träd i två dagar", säger Gabriella Bodger, gruppchef vid polisen i Vimmerby.

Högt upp i tallen satt katten i två dagar innan polisen tog plåtslagarna Urban Gustafsson, Michael Engdahl och deras skylift till hjälp för att få ner den.

Högt upp i tallen satt katten i två dagar innan polisen tog plåtslagarna Urban Gustafsson, Michael Engdahl och deras skylift till hjälp för att få ner den.

Foto: Privat

Hultsfred2019-04-16 20:23

Gabriella Bodger delar med sig av en riktig solskenshistoria. Namnet på den räddade katten vet hon inte. Inte vet hon heller vem ägaren är, men det känns gott i hjärtat att veta att hon och en kollega gjort en god gärning – med hjälp av plåtslagarna Urban Gustafsson och Michael Engdahl vid O Karlssons plåtslageri i Hultsfred.

Påpassligt nog befann de sig på Granitvägen och utförde jobb med skylift när den plötsligt behövdes till annat.

– Min kollega hade uppmärksammat katten 10-15 meter upp i en tall redan dagen innan, berättar Gabriella Bodger. Dagen efter när vi jobbade i Hultsfred åkte vi tillbaka för att se om den satt kvar. Det gjorde den, den satt där och jamade och ville verkligen komma ner.

Det visste hon, att räddningstjänsten rycker inte ut längre för att rädda katter ur träd. Så hon tog hjälp av en annan yrkesgrupp, kan man säga.

– Vi ville i alla fall försöka göra något, så vi hittade plåtslagarna med en skylift lite längre ner på gatan och frågade om de hade möjlighet att hjälpa oss, och det var de snälla nog att göra, säger Bodger.

Första försöket misslyckades, då blev katten rädd och hoppade ännu högre upp i trädet, samtidigt som polisen fick larm så räddningsaktionen avbröts.

Men Urban och Michael gav sig inte, utan de åkte tillbaka lite senare. Med kattmat den här gången, med ambitionen att locka ner katten.

– Vi lade kattmat på grenarna och nedåt, säger Urban Gustafsson, som också är en stor djurvän och liksom Gabriella Bodger är kattägare.

– Sedan backade vi undan lite och då gick den ner lockad av maten.

Så nu är ni de nya "katträddarna" i Hultsfred?

– Ha, ha jag vet inte om vi är beredda att ta över det efter räddningstjänsten, säger Urban Gustafsson. Men man ska aldrig säga aldrig, det kan bli fler gånger. Det är ödet som avgör.

Gabriella Bodger vill i alla fall skicka en hälsning till Urban och Michael, och tacka dem för hjälpen med katten, som hon hoppas hittat hem till sin ägare.

Polisen i samarbete med plåtslagare tycks ha tagit över räddningstjänstens klassiska jobb, att rädda katter ur träd
Polisen i samarbete med plåtslagare tycks ha tagit över räddningstjänstens klassiska jobb, att rädda katter ur träd
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!